Vágólapra másolva!
A szerdai Magyar Kupa-döntő egyik résztvevője, a Fehérvár hazai pályán magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a Tatabánya ellen a Borsodi Liga 27. fordulójában, így továbbra is versenyben van a bajnoki címért.

Borsodi Liga, 27. forduló:
FC Fehérvár - Csőszer FC Tatabánya Auto Trader 4-1 (2-1)
Székesfehérvár, 3000 néző
v.: Fábián
Fehérvár: Tudor - Csizmadia (Fehér Zs., 70.), Kuttor, Koller, Horváth G. (Vince Z., 78.) - Dvéri (Bozic, 62.), Schwarcz, Farkas B., Lattenstein - Alumona, Sitku
Tatabánya: Poleksic - Vati, Vámosi, Filó T., Rajnay - Tóth Z., Mile (Deme, 59.), Balogh Z., Hajdú (Ngalle, 66.) - Márkus, Kouemaha
gól: Sitku (24.), Kuttor (33.), Csizmadia (54., 11-esből), Schwarcz (76.), illetve Vámosi (15., 11-esből)
sárga lap: Horváth G. (15.), Kuttor (33.), Koller (21.), Farkas B. (82.), illetve Balogh Z. (30.), Mile (49.)
piros lap: Alumona (39.), illetve Balogh Z. (39.)

15. perc: Tóth Zoltán tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, Horváth Gábor pedig buktatta. A Fábián játékvezető által megítélt büntetőt Vámosi helyezte a kapuba (0-1).

24. perc: Szép hazai akció végén Farkas átadásával Sitku fordult be a büntetőterületre két védő között, majd a hálóba lőtt (1-1).

33. perc: Fordított a Fehérvár. Dvéri szögletét a Vámosi öleléséből kiszabaduló Kuttor fejelte a hálóba (2-1).

38. perc: Alumona és Rajnay csapott össze, majd a tatabányai játékos megütötte ellenfelét. Ezt a fehérvári idegenlégiós egy visszarúgással kompenzálta, majd a társát védő Balogh Zoltán lökdöste meg a fehérvári csatárt, ezért Alumona és Balogh a kiállítás sorsára jutott.

44.perc: Kuttor hibáját kihasználva Kouemaha törhetett kapura, de a kivetődő Tudorba rúgta a labdát.

54. perc: Filó vesztette el a labdát Dvérivel szemben a büntetőterületen belül, majd akasztotta a fehérvári játékost. A Fábián játékvezető által befújt tizenegyest Csizmadia magabiztosan lőtte Poleksic kapujába (3-1).

65. perc: Deme kapu elé ívelt labdáját Kouemaha lőtte közelről a kapu fölé.

75. perc: Növelte előnyét a Fehérvár. Bozic szögletét a berobbanó Schwarcz fejelte a tatabányai hálóba (4-1).

82. perc: A Tatabánya végezhetett el szabadrúgást, de Filó lövése a felső lécen csattant.

87. perc: Tudor bravúrral hárított a Vati távoli bombáját.

Az első félidő nem éppen a hazai játékosok kedve szerint alakult, hiszen hiába harcoltak ki mezőnyfölényt, egy tizenegyes révén mégis a Tatabánya szerezte meg a vezetést. Ezután a Fehérvár nem csak kiegyenlített, hanem Kuttor fejesével a vezetést is megszerezte. A folytatásban is Dvériék uralták a játékot, de újabb gólt már nem tudtak elérni, így a kiállítást követően, a félidő végén egygólos előnnyel mehetett az öltözőbe Csertői Aurél együttese.

A szünet után újabb gyors gól esett, de ezúttal a hazaiak lőtték, így a továbbiakban - fejben már a szerdai kupadöntőre tartalékolva és készülve - átadták a kezdeményezést a vendégeknek. Ők azonban nem tudtak élni a felkínált lehetőséggel, sőt, Schwarcz gólja végképp eldöntötte a találkozót a Fehérvár javára, amely így továbbra is harcban áll a bajnoki címért.

MobilPress