Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 27. fordulójában a Kaposvár élvezetes, jó színvonalú mérkőzésen hazai pályán kapott ki 2-1-re az Újpesttől. A listavezető első félidőben szerzett előnyét a hazaiak a második játékrészben még kiegyenlítették, de pár perc múlva egy vitatható büntetőből megszerezte a győztes gólt Mészöly Géza együttese.

Borsodi Liga, 27. forduló
Kaposvári Rákóczi - Újpest FC 1-2 (0-1)
Kaposvár, 3500 néző
vezette: Szabó Zs. (Erős G., Kovács Z.)
Kaposvár: Balajcza - Kozmér, Zahorecz, Máté - Kriston (Kardos, 87.), Vasiljevic (Maróti, 68.), Andruskó, Szakály P. - Alves - Oláh, Zsolnai
Újpest: Vlaszák - Tóth B., Vanczák, Böjte, Füzi Á. - Kőhalmi (Cariati, 75.), Sándor Gy. (Hullám, 70.), Erős K., Tóth N. - Kovács Z. (Vermes, 87.), Rajczi
gól: Alves (59.), illetve Kovács Z. (20.), Tóth N. (64., 11-esből)
sárga lap: Máté (40.), illetve Kőhalmi (15.), Tóth B. (78.), Erős (80.)

6. perc: Zsolnai távoli lövését tolta szögletre Vlaszák.

14. perc: Formás újpesti támadás végén Kovács Zoltán ugratta ki Vanczákot, aki ziccerben megpróbálta átemelni a kaposvári kapust, de Balajcza a felső lécre tolta a labdát.

20. perc: Megszerezte a vezetést az Újpest. Eredményes letámadás után Kőhalmi szerzett labdát a jobb oldali szögletzászlónál, beívelését a középen érkező Kovács Zoltán fejelte 5 méterről a hálóba (0-1).

24. perc: Rajczi kapta vissza a kényszerítőt Kovácstól, de a gólkirályi címre pályázó csatár lövését Balajcza bravúrral védte.

27. perc: Zahorecz indította Alvest, de a támadó lövése a kapu mellé szállt.

34. perc: Tóth Norbert szabadrúgását tolta szögletre a Balajcza.

45. perc: Gyors vendégtámadás végén Erős labdájával lépett ki Sándor, majd nagy helyzetben mellé lőtt.

49. perc: Kőhalmi lövése Rajczin megpattant, de a kaposvári kapus szenzációsan védett.

53. perc: Kőhalmi szögletét a hosszú oldalról Tóth Norbert küldte rá, a labda azonban elzúgott a kapu mellett.

59. perc: Egyenlített a Kaposvár. Kriston iramodott meg a jobb oldalon, középreadása Böjtén megpattant, Vlaszák elsőre még védeni tudott kiütött, de az elmélázó újpesti védők között Alves a kapuba kotorta a labdát.

62. perc: Kovács bal oldali beadását Rajczi pörgette a kapu mellé.

64. perc: Tóth Norbert és Máté csapott össze a büntetőterületen belül, a védő látszólag nem szabálytalankodott, Szabó Zsolt játékvezető mégis büntetőt ítélt a vendégeknek. A tizenegyesből a "sértett" higgadtan helyezett a kapu közepébe (1-2).

66. perc: Szakály bal oldali beadását Oláh nagy helyzetben, 5 méterről, becsúszva lőtte a kapu fölé.

73. perc: Alves kapott jó indítást, majd egy átvétel után azonnal kapura rúgta, Vlaszák szépen mentett.

76. perc: Erős Károly távoli bombáját védte Balajcza.

85. perc: Tóth Norbert cselezgetett a tizenhatoson belül, majd Kovácshoz passzolt, a támadó lövését Balajcza bravúrral ütötte ki.

Elsöprő lendülettel kezdte a találkozót az Újpest, és mindent megpróbált, hogy gyorsan megszerezze a vezetést. A letámadásokkal szemben teljesen tanácstalan volt a hazai együttes, és a kaposváriak egyik bizonytalankodását kihasználva előnyhöz is jutott a listavezető. Ezt követően megpróbált hatékonyabban támadni a Kaposvár, de a kinyíló védekezésének köszönhetően a vendégek többször is helyzetbe tudtak kerülni, újabb gól azonban nem esett az első félidőben.

A szünet után már bátrabb támadójátékot mutattak be a hazaiak, aminek negyedóra után egyenlítés lett az eredménye. Nem sokáig örülhettek azonban, mert kevéssel ezután egy vitatható büntetővel újra előnybe került az Újpest. Az utolsó percekben az egyenlítés érdekében teljesen kitámadó vendéglátók ellen Tóth Norberték többször is eredményesek lehettek volna, de vagy az irányzékkal volt baj, vagy a szenzációs napot kifogó Balajcza tudott védeni, így maradt a 2-1. Az Újpest a tavaszi szezon során először győzőtt vidéken.

Mobilpress