Vágólapra másolva!
Bár a legfontosabb kérdés - hogy melyik csapat nyeri meg a 2005/2006-os labdarúgó-bajnokságot - szombaton dől el, ám a DVSC AVE-Ásványvíz együttese mégis évértékeléssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott csütörtökön.

Pajna Zoltán alpolgármester hangsúlyozta, az ezüstérem már biztos a Supka Attila vezette csapat számára, ám az aranyéremre is megvan az esély. A bajnokság szombati záró fordulójában 16:20 órától, azaz egy időben játsszák az elsőségről döntő Újpest-Fehérvár és a Debrecen-Pápa összecsapásokat, és amennyiben a fővárosiak győzedelmeskednek, úgy a debreceni meccs eredményétől függetlenül övék lesz a bajnoki cím.

Amennyiben így alakul, a Lokinál akkor sem tekintik csalódásnak az évadot, hiszen ahogy Supka Attila fogalmazott, az idei évadban a gárda százalékosan jobban szerepelt, mint a tavalyi, elsőséget hozó bajnoki szezonban, és emellett a nemzetközi porondon is öregbítette Debrecen, valamint a magyar labdarúgás hírnevét.

A vezetőedző szerint azonban olyan szubjektív körülmények befolyásolták a teljesítményt az idény során - elsősorban a játékvezetői tévedésekre utalt Supka -, amelyek összességében minimum nyolc ponttal rövidítették meg a DVSC-t. A tréner ezzel együtt is bízik még az aranyérem megszerzésében, és kifejezte, reméli, hogy az első hely sorsa tiszta körülmények között dől el.

Szilágyi Sándor cégvezető elmondta, a klub és a város közösen szervezi meg a bajnokság végeztével, szombaton este az együttes ünneplést, és mindkét lehetőségre - tehát az aranyünnepre és az ezüstünnepre is - van megfelelő koreográfia. Amennyiben a DVSC-AVE Ásványvíz csapata ismét megnyeri a bajnokságot, úgy Debrecen központjában, a Kossuth-téren, a tavalyihoz hasonló keretek között ünnepelhetnének a játékosok és a szurkolók, ezüstérem esetén pedig az ünnepi ceremóniák és köszöntések szervezett formában az Oláh Gábor utcai stadionban és környékén lennének.

A szombati, debreceni bajnoki előtt egyébként a szokásoknak megfelelően átadják a Zilahi Zoltán-díjat az évadban legjobb teljesítményt nyújtott debreceni labdarúgónak, míg Böőr Zoltánt a 250., Drgan Vukmirt pedig a 100. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntik.

Az újpestiek az MTK elleni bajnokit követő Megyeri úti botrány miatt (Bede Ferenc játékvezetőt megütötték, az MTK játékosait megkergette néhány újpesti drukker) november 30-ig nem léphetnek pályára otthon, ezért szombaton vendéglátóként a Puskás Ferenc-stadionban játszanak. A fehérváriaknál Csertői Aurél vezetőedző nem ülhet le a kispadra, mert az előző fordulóban a Sopron elleni találkozón a játékvezető kiállította.

Két évvel ezelőtt szintén a Puskás-stadionban zárták a szezont az újpestiek, akkor az MTK ellen. Ha nyertek volna, övék a bajnoki aranyérem, de csak döntetlent értek el és mivel a Ferencváros legyőzte a Debrecent, a roppant izgalmas bajnoki hajrá a zöld-fehérek sikerét hozta, akik időközben visszakaptak a korábbi, DVSC elleni Üllői úti botránysorozat miatt levont pontokat.