Vágólapra másolva!
Szombaton, a labdarúgó Borsodi Liga utolsó fordulójában dől el, hogy az Újpest vagy a Debrecen nyeri-e az élvonalbeli magyar bajnokságot.

Az újpestiek a jelenleg harmadik Fehérvár FC-t fogadják, a bajnoki címvédő debreceniekhez a már kiesett Lombard FC Pápa látogat.

A fővárosi lila-fehérek akkor lesznek bajnokok, ha legalább ugyanannyi pontot szereznek, mint a debreceniek (pontegyenlőség esetén a versenykiírás értelmében a több győzelem határozza meg a sorrendet és az újpestiek eggyel többször nyertek hajdúsági riválisuknál).

A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) versenybizottsága úgy döntött, hogy a újpestiek és a debreceniek mérkőzése szombaton 16.20-kor kezdődik. Szintén ekkor lép pályára az MTK Budapest a Vasas vendégeként, mert a kék-fehérek a Fehérvárral harcolnak a harmadik helyért.

Az újpestiek az MTK elleni bajnokit követő Megyeri úti botrány miatt (Bede Ferenc játékvezetőt megütötték, az MTK játékosait megkergette néhány újpesti drukker) november 30-ig nem léphetnek pályára otthon, ezért szombaton vendéglátóként a Puskás Ferenc-stadionban játszanak. A fehérváriaknál Csertői Aurél vezetőedző nem ülhet le a kispadra, mert az előző fordulóban a Sopron elleni találkozón a játékvezető kiállította.

Két évvel ezelőtt szintén a Puskás-stadionban zárták a szezont az újpestiek, akkor az MTK ellen. Ha nyertek volna, övék a bajnoki aranyérem, de csak döntetlent értek el és mivel a Ferencváros legyőzte a Debrecent, a roppant izgalmas bajnoki hajrá a zöld-fehérek sikerét hozta, akik időközben visszakaptak a korábbi, DVSC elleni Üllői úti botránysorozat miatt levont pontokat.