Vágólapra másolva!
A Gödöllői Bikák együttese nyerte meg a futsal NB I 2005/2006-os bajnokságát, miután a döntősorozat ötödik találkozóján, 0-0-s félidőt követően 7-1-re kiütötte a Colorspectrum Aramis csapatát.

Futsal NB I, döntő, ötödik mérkőzés:
Gödöllői Futsal Klub - Colorspectrum Aramis 7-1 (0-0)
Gödöllő, Szent István Egyetem sportcsarnoka, 1300 néző
vezette: Solymosi András, Kovács Gábor, Márton Zsolt, Perepatics Lilla
Gödöllő: Tóth Gy. - Tóth Sz., Lódi, Baranyai, Madarász. Csere: Szente, Hajossy, Jackes, Vígh, Takó, Berkes, Ács. Mb. edző: Pintér Róbert.
Aramis: Komáromi - Camin, Szabó Z., Frank T., Nagy G. Csere: Csernai, Mészáros, Fogarasi, Munkácsi, Mersich, Kőrösi, Solymosi. Edző: Soós Ferenc.
gól: Madarász (2), Lódi (2), Baranyai (2), Jackes, illetve Szabó Z.
szabálytalanságok: 6/3 és 4/1
sárga lap: Takó, Tóth Sz., Berkes, illetve Csernai
a párharc végeredménye: 3-2, a Gödöllő javára.

A gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnokában rendezett találkozón olyannyira telt ház volt, hogy a későn jövők nem találhattak "rálátást" a mérkőzésre, ők - pár tucatnyian lehettek - a büfé elé kirakott televízión nézték az év meccsét, az aranyéremről döntő ötödik finalista találkozót.

A Gödöllőről tudni illik, hogy tavaly még az NB II-ben szerepelt, ám egy befektető jóvoltából a klubhoz igazolt a magyar válogatott színe-java, így idén a szakértők szinte biztosra vették, hogy az egyetlen professzionális körülmények között készülő Bikák megnyerik a bajnokságot. A kupadöntőben már bizonyítottak, hiszen elhódították a serleget az Aramistól, majd alapszakaszgyőztesként a rájátszásban is remekül kezdtek, miután 2-0-s összesítéssel átléptek a korábbi évek sikercsapatán, az azóta jócskán meggyengült Cső-Montage-on. A Colorspectrum a Szentes 2-1-es búcsúztatásával jutott be a döntőbe, ahol - szinte - csak a tisztes helytállásban bízhatott. Mert igaz, címvédőként lett finalista, Soós Ferenc budafoki csapata szintén sokat gyengült tavaly óta, így a legtöbben előre odaadták volna a "sztárújonc" Gödöllőnek az aranyérmet, sokan a "söprést", azaz a 3-0-s sikert sem tartották lehetetlennek.

A papírforma szerint a Bikák hozták is első hazai mecsüket, ám figyelmeztető jelként foghatták fel Tóth Szabolcsék, hogy csak az utolsó másodpercekben szerzett góllal tudták kicsikarni a 6-5-ös sikert. Nem fogták a jelet, hiszen a budafoki találkozón, nagy csatában az Aramis nyert 4-3-ra. Itt azonban nem csak csatát vesztett a Gödöllő, hanem két kulcsembert is, hiszen egyik legjobb játékosa, Madarász János kettő, míg trénere, Kis János hárommeccses eltiltást kapott reklamálásért. Ezek után már sokkal kevesebben nevezték csúcsfavoritnak a Bikákat...

A harmadik összecsapás is hallatlanul izgalmas volt, 5-5 után büntetőkkel módosította 2-1-re a finálé összesített állását az Aramis, amely így már egy hazai sikerrel megvédhette volna címét. Nem tette, hiszen - most hétfőn - ismét valódi arcát mutatta a Gödöllő, és idegenben 5-0-s vezetés után 5-2-re kiütötte a méregzöldmezeseket.

Következett hát a mindenről döntő csütörtöki ötödik találkozó, amelyen a lélektani előny már Szente Tamás csapatkapitány társulatánál volt, ráadásul visszatért a vendéglátó gárdába Madarász János is - egyedül Kis János edzőnek kellett még mindig valahol a kispad mögött, a lelátón ücsörögnie...

A "csilláron is lógó" közönség nem hitt a szemének, hiszen az első félidőben mindkét oldalon rengeteg helyzetet kialakítottak a csapatok, ám gól nem született, ez pedig a futsalban nagyon ritka. A mérkőzés ennek ellenére parázs hangulatban zajlott, hiszen ezúttal nem elsősorban szépségdíjas gólözönért jöttek nézők százai, hanem hogy bajnokavatást lássanak. A legtöbben persze a hazaikért szorítottak...

A második 20 percben is nagy iramban kezdtek a csapatok, de gólt csak nem sikerült szerezniük, amikor némiképp váratlanul a nagy visszatérő Madarász János bevette az aramisosok kapuját, a csarnok pedig majd szétrobbant az ünnepléstől és a hangzavartól. A hórihorgas gólvágó pedig kisvártatva megszerezte második találatát is, ami után kockáztatnia kellett Soós Ferenc edzőnek. Ez be is jött, hiszen szépítettek a vendégek, de mivel veszteni valójuk ekkor már nem volt (nyerni viszont szerettek volna), kapusuk helyett mezőnyjátékost hoztak be, a puskacső pedig fordítva sült el.

A hazaiak szinte kedvük szerint szerezték a gólokat, távolról is bevették az üres kaput, a hajrában még a gödöllői közönségkedvenc, a színes bőrű Jackes is betalált, így végül kiütéses sikert aratott a vendéglátó együttes. A drukkerhad az utolsó percekben, 5-1-es állástól már ritmusos "bajnokcsapat" felkiáltással köszöntötte a kedvenceket, akik örömmámorban futottak 3-4 tiszteletkört az egyetemi csarnokban.

Az aranyérmet és a bajnoki diadalért járó serleget Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke adta át a gödöllői játékosoknak, míg a bajnokság legjobbjának járó díjat - bár a közönség Madarász János nevét skandálta - a döntősorozat zömét sérülés miatt kihagyó Gyurcsányi Zsolt vehette át. Nagy tapsot kaptak az Aramis játékosai is, akik szinte 100 százalékot kiadtak magukból az idei bajnokságban, ami ahhoz volt elég, hogy kétszer megverjék a Gödöllőt a rájátszásban, és ez a jelenlegi rendszer alapján "csak" ezüstérmet ér.

A magyar bajnok Gödöllő az UEFA Futsal Cup, azaz a futsal Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat a következő évadban.

Juha Pál