Vágólapra másolva!
Bicskei Bertalan, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint óriási hiba lenne a nemzetisége miatt lebecsülni a csütörtöki UEFA-kupa-ellenfelet, a liechtensteini FC Vaduz csapatát.

"Alig két-három hazai játékosa van csupán, és nemzetközi szinten - mivel minden évben az európai kupákban indul - tapasztalt együttesnek számít" - mondta a szakember a lila-fehérek hivatalos honlapjának.

"Az FC Vaduz ráadásul tekintélyt parancsoló eredményeket ért el felkészülése során, tehát nagyon komolyan kell vennünk a párharcot. Ez nem az a mérkőzés lesz, amelyen 4-5 góllal sikerül nyerni, ebben biztos vagyok. Ha a megfelelő alázattal és küzdeni tudással megyünk fel a pályára, nem maradhat el a siker, hiszen a mi csapatunk jobb, mint az ellenfél. Egy a lényeg, bármi áron is, de győzni kell."

Az újpestiek szerda délelőtti edzésén a válogatott Rajczi Péter egy ütközés után megsérült, agyrázkódás gyanújával a sportkórházba vitték kivizsgálásra. Amennyiben a támadó nem tudja vállalni a játékot, Sándor György helyettesíti a Szusza Ferenc-stadionban, a csütörtökön 19 órakor kezdődő összecsapáson.

A lila-fehérek várható kezdőcsapata: Balajcza - Vermes, Böjte, Vanczák, Völgyi - Freud, Erős, Tóth B., Tóth N. - Rajczi (Sándor), Kovács Z.

Csertői Aurél, a házigazda FC Fehérvár vezetőedzője szerdán kijelölte kezdőcsapatát a kazah Kairat Almaty elleni, csütörtökön 20 órakor kezdődő selejtezőre.

A kupagyőztes együttest a nyári szünetben elhagyta Daniel Tudor, aki három évig volt a gárda elsőszámú kapusa. A kazahok ellen Sebők Zsolt áll majd a kapuban.

A fehérváriak hivatalos honlapja szerint az alábbi felállásban játszik majd a magyar gárda: Sebők - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze - Bozic, Dvéri, Schwarcz, Farkas - Sitku, Horváth.