Vágólapra másolva!
Kérdésessé vált, hogy indulhat-e a 2006/2007-es élvonalbeli bajnokságban a Ferencváros és a Vác, miután csütörtökön megérkezett az Magyar Labdarúgó Szövetségbe (MLSZ) a másodfokú klublicencadó bizottság legutóbbi ülésének hivatalos határozata.

A jelentésből kiderült, hogy az újonc Vác nem kapta meg a licencet, míg a Ferencvárosét - mivel nem teljesítette az előírt feltételeket - visszavonták. A testület azt nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen feltételeknek nem felelt meg a két klub.

"A korábbi szóbeli tájékoztatás alapján nem tűnt ennyire drámainak a helyzet, de az írásban foglalt szakvélemény teljesen egyértelmű volt: a két csapat nem felel meg az UEFA által meghatározott követelményeknek" - kommentálta a történteket az MTI-nek Kisteleki István, az MLSZ elnöke, hozzátéve: "Mindkét klubnak lehetősége van az MLSZ elnökségéhez fordulni állásfoglalásért".

A szövetség vezető testülete jövő szerdán ül össze. A licencadó bizottság első fokon, május 10-én 12 klubnak - köztük a kiesett Vasasnak és Pápának - adott engedélyt a rajtra, majd másodfokon, június elsején a Sopron és a REAC feltétel nélkül, a Budapest Honvéd és a Ferencváros pedig feltételekkel kapott licencet. A Vác licenckérelmét első fokon múlt csütörtökön utasította el az illetékes bizottság.

A licenckiadással párhuzamosan futó nevezések elfogadása sem ment könnyen. Első fokon hat klub jelentkezése talált elutasításra, majd a fellebbviteli bizottság öt klubét elfogadta, a Ferencvárost pedig iratpótlásra szólította fel, amelyre csütörtök 16 óráig adott haladékot. MLSZ-től származó információ szerint a testület vélhetően pénteken hozza nyilvánosságra, hogy a IX. kerületi klubnak sikerült-e pótolnia a szükséges dokumentumokat.