Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 2. fordulójának szombati mérkőzésein három helyszínen is megosztoztak a csapatok a pontokon, csak a Diósgyőr és a Sopron tudott győzni, előbbi az Újpest után a REAC-ot is megverte, és ezzel még hibátlan, utóbbi 80 perc emberhátrány ellenére gyűrte le a Fehérvárt, Horváth András 93. percben szerzett góljával. Az újonc Vác a hajrában lőtt két találattal egyenlített a Vasas otthonában, a Kaposvár kétszer is egalizált a Honvéd ellen, míg a Tatabánya szintén vert helyzetből mentett pontot Pécsett.

Borsodi Liga, 2. forduló
REAC - Diósgyőr 0-2 (0-0)
Budai II László-stadion, 1000 néző
v.: Solymosi
REAC: Szentpéteri - Horváth G., Pusztai, Nagy I G. (Dinka, 72.), Makra - Somorjai, Cseri (Kovács B., 82.), Polonkai, Török S. - Nyerges, Torma (Bozori, 63.)
DVTK: Szalma - Mogyorósi, Rubint, Elek, Farkas V. - Sipeki, Szögedi, Katona A., Faggyas (Stanic, 70.) - Simon A. (Rebecsák, 85.), Binder (Lipusz, 59.)
gól: Simon A. (74.), Stanic (75.)
sárga lap: Cseri (18.), illetve Farkas V. (20.), Szögedi (28.)

12. perc: Torma 25 méteres lövése szállt a kapu fölé.

28. perc: Szögedi akasztotta Nyergest a 16-oson belül, a középpályás sárgát, a REAC büntetőt kapott. A 11-est a sértett hajtotta végre, ám Szalma hárította a bal alsó sarokra tartó labdát!

30. perc: az első veszélyes helyzet a hazai kapu előtt, Binder 10 méteres lövése kipattant a védőkről.

40. perc: diósgyőri kontra végén Binder beívelését Mogyorósi 8 méterről fejelte kapura, a labda a bal kapufát érintve ment mellé.

57. perc: Sipeki 17 méteres lövését védte Szentpéteri.

65. perc: Török beadását Polonkai ziccerben fejelte nem sokkal mellé.

74. perc: Lipusz bal oldali szabadrúgását Simon bólintotta a kapuba. (0-1)

75. perc: remek vendégakció futott a pályán, a bal oldalon kilépő Farkas középre gurított, Stanic pedig 10 méterről a hálóba lőtt. (0-2)

81. perc: Polonkai 18 méteres lövését védte Szalma.

A bajnokságot vereséggel kezdő rákospalotaiak nem tudták ráerőltetni akaratukat az ellenfélre az első félidőben. Néhány hazai átlövési kísérletet és a 11-est leszámítva eseménytelen játék zajlott, a vendégek csupán a szünet előtt jelezték, hogy nem mondtak le teljesen a góllövésről.

Fordulás után hiába birtokolták többet a labdát a hazaiak, a diósgyőrieknek volt néhány ígéretes kontrája. Miután Polonkai kihagyta a REAC második ziccerét, a DVTK két perc alatt, két szép találattal eldöntötte a meccset, így Újpest legyőzése után újabb diadalnak örülhet.

(Mobilpress)