Vágólapra másolva!
Az újonc Horváth András góljával, amely később győztes találatnak bizonyult, igazolta Bozsik Péter szövetségi kapitány azon döntését, hogy behívta őt az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

"Olyan játékost kerestünk, aki hátulról, második hullámban érkezve is veszélyes lehet, mert a korábbi találkozókon az okozott problémát, hogy nem tudtuk megfelelően támogatni a csatárokat. Horváth beváltotta a hozzá fűzött reményeket" - mondta a soproni középpályásról a szakvezető, aki a Grazban Ausztria ellen 2-1-re megnyert barátságos mérkőzés után sem pozitív, sem negatív értelemben nem kívánt senkit kiemelni csapatából.

Bozsik szerint megérdemelt győzelmet aratott együttese, mivel technikailag jobb volt az osztrákoknál, akiknek egyetlen helyzetük sem volt akcióból. Az ellenfél góljával kapcsolatban megjegyezte, hogy a szögletnél "elaludt a védelem".

"A labdabirtoklással nem voltam elégedett. Valószínűleg azért nem tudtuk úgy eldugni a labdát, mint Manchesterben az angolok ellen, mert a második félidőre elfáradtunk. Ennek az az oka, hogy a csapatból többen még vasárnap is bajnoki találkozón játszottak" - fogalmazta meg kritikai észrevételeit a harmadik válogatott mérkőzésén dirigáló szakember.

Bozsik az ezúttal halványabb teljesítményt nyújtott Geráról azt mondta, "játszott már jobban, de végre gólt rúgott, míg a csapat Manchesterben hiába játszott magasabb színvonalon, mint most, akkor nem sikerült két gólt rúgni, ezúttal viszont igen".

Kollégája, Josef Hickersberger sportszerűen elismerte, a magyarok jobbak voltak: "Technikás, kombinatív futballt mutattak be a magyarok és a jobban akarták a sikert. Sokkal többet futottak labda nélkül, ami döntőnek bizonyult. Az első tíz percben és a szépítő gólunk után játszottunk elfogadhatóan".

Összességében az Eb-selejtezőkre nézve biztató játékkal megérdemelt győzelmet aratott Bozsik Péter legénysége, de szeptember 2-án a - szerdán a brazilok ellen 1-1-et elérő - norvégok nyilvánvalóan nagyobb erőbedobásra késztetik majd a magyar csapatot.