Vágólapra másolva!
Csütörtökön újabb edzésekkel folytatódott a magyar labdarúgó-válogatott felkészülése a tatai edzőtáborban a szombati, Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

Az mlsz.hu információja szerint Bozsik Péter szövetségi kapitány valószínűleg számíthat Lőw Zsoltra és Halmosi Péterre, ugyanis a két játékos állapota sokat javult, s úgy tűnik, hogy mindketten felépülnek szombatra.

Szabics Imre azonban továbbra is sérült, a csatár valószínűleg nem léphet pályára a Szusza Ferenc-stadionban, de az sem kizárt, hogy a jövő szerdai, Bosznia-Hercegovina elleni selejtezőt is ki kell majd hagynia. Ha a csatár nem épül fel, Sowunmi Thomas vagy Torghelle Sándor lesz a középcsatár.

A norvég válogatott csütörtök este hét órakor megérkezett Budapestre. Aage Hareide szövetségi kapitány Magyarországon csak pénteken 13 órakor, a mérkőzés helyszínén tart edzést játékosainak. Az északiak mestere a védelem összetétele miatt aggódik, a csapat egyik legnagyobb sztárja, a Liverpoolt erősítő John Arne Riise ugyanis sérülés miatt kihagyja a mérkőzést.

"Riise gyakorlatilag pótolhatatlan, egyik tartópillérünk hiányzik a kulcsfontosságú budapesti meccsen" - nyilatkozott a norvég lapoknak Hareide. "A középpályán és a csatársorban is bőven vannak variációs lehetőségeink. Meg kell próbálnunk minél több szabadrúgást, vagy bedobást kiharcolni a magyar kapu közelében. Játékban ellenfelünk nagyon jó, de ha sikerül egy beívelés után gólt fejelnünk, azzal meg is nyerhetjük a meccset."

Bár a szakember az összeállításról és taktikáról nem nyilatkozott, norvég lapok szerint öt magas, jól fejelő embert kíván előreküldeni a támadásoknál a magyar kapu elé, akik közül John Carew (Lyon) mellett a "Tanknak" becézett Erik Hagen (Zenit) okozhatja a legtöbb gondot a magyar védőknek.