Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a norvégok elleni 4-1-es hazai vereséggel indító magyar labdarúgó-válogatott szerda este Zenicán, Bosznia-Hercegovina vendégeként próbálhat megőrizni valamit továbbjutási esélyeiből. Amennyiben Bozsik Péter együttese ezúttal sem tudja begyűjteni a három pontot, gyakorlatilag két forduló után, 2006 szeptemberében lemondhat a 2008-as, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon történő részvételről.

Kedden félórás késéssel ugyan, de megérkezett a magyar labdarúgó-válogatott Szarajevóba. Együttesünk szerdán kora este Zenicán Bosznia-Hercegovina nemzeti csapatával mérkőzik meg a 2008-as Eb-selejtező-sorozat második fordulójában.

A szövetség honlapjának tudósítása szerint a csapat repülőútja kalandosra sikeredett, többször turbulencia okozott riadalmat a fedélzeten, és a landolás sem zajlott le gond nélkül, ám végül 14.32-kor a gép sikeresen földet ért Bosznia fővárosában.

A válogatott Szarajevó külvárosában kapott szállást, a négycsillagos Hotel Exclusive-ban. Az egyébként színvonalas hotel egyetlen gyengéje, hogy a csapokból nem folyott a víz, de a szálloda igazgatósága megígérte, hogy megoldja a problémát. Az ebédet követően csendespihenő szerepelt a programban, majd 18.30-tól Bozsik Péter tartott edzést a játékosoknak.

A találkozót övező kiemelt érdeklődésre jellemző, hogy Szarajevó főterén és a sétálóutcában 20 euróért, azaz dupla áron kínálják a jegyeket az összecsapásra.

Információnk szerint a norvégok elleni kezdőcsapathoz képest több változás is lesz a kezdőcsapatban, igaz, Bozsik Péter szövetségi kapitány dolgát nehezíti, hogy Szabics Imre, Simek Péter és Halmosi Péter sem állhat rendelkezésére. Elképzelhető, hogy a középpályán Molnár Balázs helyett a Törökországban légióskodó Tóth Balázs, csatárposzton pedig Sowunmi Thomas helyett Torghelle Sándor kap lehetőséget.

A két csapat korábban már kétszer találkozott egymással: 1999-ben, az Üllői úton Illés Béla és Meho Kodro találataival alakult ki az 1-1-es végeredmény, míg 2001-ben éppen Zenicán ismétlődött meg a történet, a gólokon akkor Szergej Barbarez, illetve Horváth Ferenc osztozott.

A szerdai, zenicai meccset, amelyet a Duna TV élőben közvetít, a ciprusi Kosztasz Kapitanisz vezeti. A bosnyákok az első fordulóban, szombaton 5-2-re nyertek Máltán.

A várható kezdőcsapatok
Bosznia-Hercegovina:
Hasagic - Berberovic, Papac, Spahic, Music - Bajramovic, Grujic, Bartolovic - Misimovic, Barbarez, Hrgovic
Magyarország: Király - Fehér, Juhász, Éger, Lőw - Horváth, A., Dárdai, Tóth B., Huszti - Gera - Torghelle