Vágólapra másolva!
A Pécsi MFC két góllal nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában.  A pécsieknek ez volt az első győzelmük ebben a szezonban.

Borsodi Liga, 5. forduló:
Diósgyőri VTK - PMFC-Pécs Plaza 1-3 (0-2)
Miskolc, 3500 néző
vezette: Mészáros
Diósgyőr: Szántai - Mogyorósi, Jeremias (Faggyas, 62.), Elek, Farkas V. - Sipeki, Vitelki (Huszák, 78.), Katona (Kerényi, a szünetben), Szögedi - Simon, Binder
Pécs: Herbert - Finta (Sipos, 67.), Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Pavicevic, Balaskó, Lantos, Pest (Varga, 82.), Kulcsár - Nógrádi (Győri, a szünetben)
gól: Simon (91.), illetve Kulcsár (1.), Pest (3.), Balaskó (76.)
sárga lap: Dienes (17.), Pavicevic (29.), Finta (56.)

1. perc: Vezet a Pécs. Kulcsár léphetett ki Szekeres jó indításával a hazai védők közül, majd 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

3.perc: Kulcsár bal oldali beívelését Pest 7 méterről, kapásból a bal alsóba pörgette (0-2).

18. perc: Sipeki 17 méteres szabadrúgása centikkel kerülte el a jobb felső sarkot.

38. perc: Sipeki szabadrúgását Binder fejelte kapura, de Herbert könnyedén fogta a labdát.

58. perc: Pest tört be a büntetőterületre, a becsúszó Elek buktatta, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

67. perc: Binder távoli bombáját fogta magabiztosan a pécsi kapus.

78. perc: Balaskó kapott labdát a lesre játszó hazai védők között, majd a kimozduló Szántai felett a hálóba emelt (0-3).

91. perc: Szépített a Diósgyőr. Sipeki szabadrúgása mindenki feje felett átszállva a hosszú oldalon Simon elé került, aki két méterről a hálóba vágta a labdát (1-3).

Két pécsi góllal kezdődött a mérkőzés. A folytatásban a vendégek igyekeztek lassítani a játékot, a házigazdák kizárólag szabad- és szögletrúgásokból alakítottak ki helyzetet. A második játékrészben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de játékukból hiányzott az elképzelés, a pécsiek könnyedén őrizték meg előnyüket, sőt az utolsó negyedórában újabb góllal biztosították be győzelmüket, amely az első volt ebben a szezonban. Simon találata már nem osztott, nem szorzott.

Mobilpress/MTI