Vágólapra másolva!
A labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a címvédő Debrecen hazai pályán győzött 4-0-ra az újonc Vác ellen, de a hajdúságiak így is csak annyit adtak ki magukból amennyi a három pont megszerzéséhez feltétlenül szükséges volt. A Loki ezzel a sikerrel továbbra is őrzi veretlenségét, és jobb gólkülönbségével átvette a vezetést a tabellán a Zalaegerszegtől.

Borsodi Liga, 5. forduló:
DVSC-TEVA - Dunakanyar-Vác 4-0 (1-0)
Debrecen, 5000 néző
v.: Bede
DVSC: Csernyánszki - Virág (Bogdanovic, 46.), Vukmir, Komlósi, Leandro - Dzsudzsák (Rezes, 79.), Kiss Z., Sándor T., Halmosi (Dombi, 74.) - Sidibe, Brnovic
Vác: Köteles - Kunzo, Udvari, Makrai, Dudás M. - Rusvay (Szabó V., 70.), Vén (Farkas, 70.), Laskai, Svintek - Kulcsár T (Gábor, 91.), Babó
gól: Brnovic (22., 48.), Dzsudzsák (51.), Sidibe (90.)
sárga lap: Vukmir (18.), Sándor T. (60.), illetve Laskai (45.), Szabó V. (80.)

4. perc: Röviden szabadítottak fel a váci védők, de Dzsudzsák 22 méteres lövése a felső lécen csattant.

22. perc: Leandro ugratta ki jó labdával Sidibét, aki az alapvonalról visszagurított és az érkező Brnovic két méterről a kapuba passzolt (1-0).

37. perc: Halmosi iramodott meg a jobb oldalon, majd 19 méterről megeresztett lövését védte Köteles.

48. perc: Halmosi adott be a jobb oldalról, Brnovic pedig 5 méterről csúsztatott a jobb felső sarokba (2-0).

51. perc: Bogdanovic vezette fel a labdát az ellenfél térfelén, majd a bal oldalon érkező Dzsudzsákhoz passzolt, aki egy csel után 13 méterről kilőtte a bal felsőt (3-0).

55. perc: Tetszetős hazai passzok után Dzsudzsák 20 méteres bombája csattant a jobb oldali kapufán.

66. perc: Sidibe passza után Bogdanovic 22 méterről lőtte telibe a jobb oldali kapufát.

88. perc: Váci támadás végén Svintek távoli lövése zúgott el a kapu fölött.

90. perc: Sándor Tamás emelte be a védelem mögé a labdát, Dombi a tizenhatoson belül középre fejelt, Sidibe pedig a hálóba kotorta a labdát (4-0).

A hazaiak azonnal kezdeményezően léptek fel, ennek megfelelően az első percektől nyomasztó debreceni mezőnyfölény alakult ki. A félidő közepén góllá érett a DVSC nyomása, majd a továbbiakban visszavettek az amúgy sem nagy iramból, de így is előnnyel zárták az első játékrészt Sándor Tamásék.

A szünet után felpörgette játékát a Loki, ennek eredményeként hat perc alatt újabb két gólt ért el, majd rövid idő alatt többször csak a kapufa mentette meg a Vácot az újabb találattól. Az utolsó húsz percben a Debrecen már nem nagyon erőltette a támadásokat, Gergely Károly együttese pedig nem tudott veszélyes lenni, így magabiztos hajdúsági sikerrel fejeződött be a mérkőzés.

(Mobilpress)