Vágólapra másolva!
A kispesti önkormányzat előterjesztést készített, hogy Puskás Ferencről, minden idők legjobb magyar labdarúgójáról utcát nevezzenek el a XIX. kerületben.    

Gajda Péter kulturális és sport ügyekért felelős alpolgármester, polgármesterjelölt javaslatot készített, amelyet a kispesti önkormányzat három bizottságának, a várospolitikai és fejlesztési, a közművelődési és oktatási, valamint az igazgatási, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottságnak küldött el. A XIX. kerület által kiadott közlemény szerint ezek pozitív állásfoglalása esetén "a testületnek kell határozatot hoznia arról, hogy a kezdeményezést felterjeszti a fővároshoz rendeletmódosításra". A Fővárosi Tanács 1989-es rendelete szerint személyről utcát elnevezni halála után legalább 25 évvel lehet először.

"Mindannyiunk előtt ismert, hogy tősgyökeres kispesti volt, pályáját a Kispesti AC-ban kezdte, majd a Budapesti Honvédhoz igazolt. Életpályája, eredményei alapján javasolom, hogy Kispesten egy közös megállapodás alapján kijelölt közterületet, azon a helyen, ahol nap mint nap járt, róla nevezzenek el" - olvasható Gajda javaslatában.

A legendás, immár hat éve a Kútvölgyi Kórházban kezelt, jelenleg intenzív osztályon fekvő támadóról a szeretett klubjának stadionjához vezető Ady Endre utat neveznék el, bár erről az ott élőkkel még lakossági fórum keretében egyeztetni fog az önkormányzat.

Istvánfi Sándor kispesti jegyző szerint legkorábban fél év múlva valósulhat meg az átnevezés, ugyanis a végső kispesti döntés után a fővárosi önkormányzatnál is előbb a bizottságok, majd a közgyűlés dönt a rendeletmódosításról.

Vasárnap közlemény formájában Puskás egyetlen magyar klubja, a Budapest Honvéd is csatlakozott a kezdeményezéshez: "A stadion ma már Puskás Ferenc elválaszthatatlan játékostársa és barátja, Bozsik József nevét viseli, s e stadion 2007 tavaszára teljesen megújul, hogy méltó lehessen névadójához és hagyományaihoz. Nagyszerű lenne, ha Budapest központjából a Puskás úton lehetne eljutni a Bozsik-stadionhoz, s e két legendás név - ahogyan korábban a pályán - a várostérképeken is együtt jelképezné a Honvéd és a magyar labdarúgás felülmúlhatatlan tradícióit" - áll az indoklásban.