Vágólapra másolva!
Ináncsy Miklós a Ferencváros helyzetét értékelő keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy lemond elnöki posztjáról, és a jövőben semmilyen pozícióra nem áll szándékában jelöltetni magát. Ináncsy döntését az összefogás hiányával indokolta.

"Teljes odaadással, szívemet-lelkemet beletéve dolgoztam a Ferencvárosért, ráadásul soha egy fillér jutalékot sem vettem fel, valamint a saját cégem pénzéből is adtam a klubnak. Ugyanakkor az összefogás hiánya miatt szinte lehetetlen helyzetben voltam, hiszen sorra mondtak le az elnökségi tagok, akik szerdán ugyanúgy ott lesznek a küldöttek között. Én ebben a csetepatéban nem akarok részt venni" - mondta Ináncsy.

Az egyesület helyzetéről szólva úgy fogalmazott: sikeresen megerősítették a labdarúgócsapatot, hiszen annak ellenére tudtak új - minőségi - futballistákat igazolni, hogy a gárda csak a másodosztályban szerepel. Hozzátette: a játékosok rendre megkapják az alapfizetésüket, amely 250 és 900 ezer forint között mozog - ez havonta nagyjából harminc milliós kiadást jelent.

A tartozásokat sikerült az eredeti tizenegyről visszamenőleg öt hónapra csökkenteni, ugyanakkor a klub jelen pillanatban körülbelül 800 milliós adóssággal rendelkezik, ebből a labdarúgócsapatot működtető zrt.-t nagyjából 500 millió terheli.

"Úgy gondolom, Várszegi Gábor távozása indította el a lavinát, hiszen ebben az időszakban köttettek olyan szerződések, amelyek ilyen nehéz helyzetbe sodorták a klubot" - mondta Ináncsy, majd hozzátette: "Egy teljes ügyvédi csoport átvizsgálta a szerződéseket, amelyek egytől egyig törvényesek voltak, bár voltak bennük hibák".

A távozó elnök szót ejtett a szponzori pénzekről is: miután a gárdát az NB II-be sorolták vissza, az első számú partner, a T-Mobile harmadára, vagyis ötven millió forintra csökkentette a támogatást. "Közel tízezres átlag nézőszámunk van a másodosztályban, más támogatóink ebben meglátták a lehetőséget, ugyanakkor a T-Mobile csak annyit látott, hogy egy szinttel lejjebb kerültünk".

Ináncsy szerint az új elnöknek - akinek előre is sok sikert kívánt - nem csak a hosszú távú tervekre kell gondolnia, hiszen egy klubnál a napi teendők a legfontosabbak.

Az FTC elnöki tisztéért a szerdán 10 órakor kezdődő közgyűlésen Dámossy Zsolt menedzser, Sipos Jenő, a VPOP kommunikációs vezetője és Bácsalmási Ottó, Németországban élő futballedző indul.