Vágólapra másolva!
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megerősítette, hogy szívesen látná Bölöni Lászlót a válogatott új szövetségi kapitányaként.

"Még nem vettük fel vele a kapcsolatot, egyelőre csak közvetítők útján érintkezünk. Bölöni neve korábban is felvetődött, mivel olyan nemzetközi szaktekintélyről van szó, aki többször bizonyított már azokban az esetekben, amikor alacsonyabb szintről kellett felépíteni egy csapatot, ráadásul magyar lévén a játékosokkal is szót ért. Az elnökség a 2012-es Európa-bajnokságig, azaz legalább hat évre szeretne új szakvezetőt felkérni a posztra, lehetőleg még az idén" - nyilatkozta a Magyar Rádiónak az MLSZ vezetője.

Kisteleki kifejtette, hogy a testület - benne az edzőbizottságot irányító Temesvári Miklóssal - hajlik a külföldi szakember megszerzésére, mivel ő a tapasztalatával előrébb jár a hazai mezőnynél.

"A magam részéről próbálom felgyorsítani a dolgokat, jövő héten felvesszük a kapcsolatot, de november 15-én, a Kanada elleni barátságos mérkőzésen még nem valószínű, hogy Bölöni László ül le a kispadra. Várhatóan a szövetségi edzők közül kérünk fel valakit a székesfehérvári szerepvállalásra, ahogy a nemzetközi gyakorlatban szokás" - tette hozzá az MLSZ-elnök.