Vágólapra másolva!
Az UEFA Futsal Cup, azaz a "bajnokok ligája" legjobb 16 csapata közé bejutott Gödöllő - mint az a múlt pénteki sorsoláson kiderült - a D csoportban a kazah Kairat Almaty, a fehérorosz Dorozsnik Minszk, valamint a spanyol El Pozo Murcia ellen veheti fel a küzdelmet. A körmérkőzéses, december elején rendezendő minitornán - csakúgy, mint az októberi selejtezőben - házigazdaként szerepelnek Kis János tanítványai.

A Gödöllői FK rendező volt az előző csoportkörben, és kiváló játékkal bejutott Európa legjobb 16 együttese közé. Az első mérkőzésen, a Körcsarnokban a lett Raba Rigát győzték le 4-0-ra Madarász Jánosék, majd a moldáv Toligma Chisinau együttesére mértek 6-1-es verést a mieink. Az utolsó találkozón aztán a legjobb európai együttesek közé tartozó ukrán Sahtar Donyeck a papírformának megfelelően 11-0-ra verte a Bikákat, de a gödöllői egyesület ennek ellenére továbbjutott.

A kazah Kairat Almaty tavaly a legjobb négyig jutott, keretét fele-fele arányban orosz és brazil játékosok alkotják. A Kairat az előző selejtezőkörben a brazilokkal teletűzdelt olasz Arzignano Grifo ellen 2-2-es döntetlent ért el.

A fehérorosz Dorozsnik Minszk csoportelsőként, százszázalékos teljesítménnyel jutott 16 közé, s az előző körben a cseh Jiztebnik, a grúz Iberia Tbiliszi, és a litván Nafta Mazeikiai együttesét utasította maga mögé.

A legkeményebb ellenfél az El Pozo Murcia lesz. A spanyol együttes a legerősebbnek tartott európai pontvadászat győztese, ahol jelenleg második. A kupa egyik nagy esélyesének tartott gárda az előző körben kiemelt volt, s a csapatban öt brazil, egy portugál és egy spanyol válogatott játékos szerepel.

Forrás: [origo]

A selejtezőből két sikerrel mentek tovább a Bikák

Mátrai Zsolt, a Gödöllői Bikák szakosztályvezetője szerint a klub irányítóinak legfőbb célja a futsal népszerűsítése. "Nagyon nagy siker volt a legutóbbi hazai rendezés, a mérkőzések telt házat vonzottak. A szurkolók már izgatottan várják a következő kört."

A csoport
Boomerang Interviu (spanyol, címvédő)
Arzignano Grifo (olasz)
Brodosplit Inzenjering Split (horvát)
CC LKW Jistebník (cseh)

B csoport
Dinamo Moszkva (orosz)
Sahtar Donyeck (ukrán)
Sporting CP (portugál)
Cip Deva (román)

C csoport
Charleroi Action 21 (belga)
Marbo Beograd (szerb)
Araz Naxcivan (azerbajdzsáni)
Clearex Chorzow (lengyel)

D csoport
ElPozo Murcia Turistica (spanyol)
Dorozhnik Minsk (fehárorosz)
Gödöllői Futsal Klub (magyar)
Kairat Almaty (kazah)

A csoportokból az első helyezett jut tovább a tavaszi Final Fourba.

[origo] / mlsz.hu