Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az MTK hazai pályán 5-0-ra nyert a Győr ellen. A kék-fehérek végig kézben tartották a mérkőzést a második félidő elején tíz főre olvadó vendégekkel szemben, és végül 8-1-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé. Az Újpest kétszer is hátrányba került a Lombard Pápa  ellen, de a lilák végül 4-2-re győztek, és ezzel kettős győzelemmel kerültek a negyeddöntőbe.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
MTK Budapest - Győri ETO FC 5-0 (2-0)
Hidegkuti-stadion, 700 néző
v.: Pánczél
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Bori, Pintér Á. (Kriston, 46.), Zsidai (Pál, 61.), Czvitkovics - Kanta J. (Lipcsei, 68.), Hrepka.
Győr: Stevanovic - Regedei, Kovács Z., Hanák, Tóth P. (Müller, 46.) - Dudás (Virág, 54.), Jäkl, Bank, Pákolicz - Szabó Zs. (Varga G., 78.), Tokody.
gól: Kanta J. (8.), Czvitkovics (33., 82.), Pál (67., 84.)
sárga lap: Jäkl (23., 50.)
kiállítva: Jäkl (50.)

Forrás: [origo] Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!

8. perc: Pollák bal oldali beadása után Hrepka szép cselekkel tartotta meg a labdát, majd az érkező Kanta elé gurított, aki 10 méterről a hálóba lőtt (1-0).

23. perc: Hrepka csapta be a büntetőterületen belül Jäklt, aki buktatta. A megítélt tizenegyest Kanta végezte el, de a bal sarokba tartó lövést Stevanovic kiütötte.

33. perc: A hazaiak végezhettek el szabadrúgást, és a szép kombináció végén Czvitkovics lövése vágódott a kapuba (2-0).

50. perc: Jäkl szabálytalankodott sárga lapot érően Kantával szemben, és mivel ez már a második volt neki, a játékvezető kiállította a győri játékost.

60. perc: Regedei távoli lövését védte magabiztosan Végh.

67. perc: Pál törhetett egyedül kapura a vendég védők között, majd 8 méterről a hálóba lőtte a labdát (3-0).

82. perc: Hrepka adott nagyszerű labdát Czvitkovicsnak, aki 7 méterről a győri kapuba továbbított (4-0).

84. perc: Pál szép egyéni akció végén betört a büntetőterületre, majd a bal alsóba lőtte a labdát (5-0).

Gyorsan kiderült, hogy a Bajzát nélkül kiálló győrieknek az első mérkőzésen elszenvedett kétgólos vereség után a fővárosban sem lesz okuk az örömre. Kanta ezúttal is betalált a zöld-fehéreknek, majd Stevanovic védte bravúrral a középpályás büntetőjét, azonban Czvitkovics szabadrúgásával kétgólos MTK-vezetéssel fejeződött be az első félidő.

A szünet után gyorsan emberhátrányba került Pajkos János együttese, így a megfogyatkozó Győrrel szemben tovább folytatta tetszetős játékát a kék-fehér gárda. Pál beállásával újabb lendületet kapott Garami József fiatal együttese, és végül ilyen arányban is megérdemelten nyert a motiválatlan győriek ellen. Az MTK 8-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

(Mobilpress)