Vágólapra másolva!
Montenegró labdarúgó-válogatottja március 24-én, Magyarország ellen lép pályára először nemzetközi hivatalos mérkőzésen. A barátságos találkozót Podgoricán rendezik.

"Nagyon várjuk már ezt a meccset és reméljük, sikeres lesz a bemutatkozásunk" - mondta Dejan Savicevic, a montenegrói szövetség (FSCG) elnöke, korábbi klasszis játékos. "Ez az összecsapás az első lépcsőfok a csapatépítés során, melynek célja egy olyan együttes kialakítása, amely sikeresen szerepel a 2008 szeptemberében kezdődő világbajnoki selejtezőn."

A montenegróiak legismertebb játékosa az AS Roma együttesében szereplő támadó, Mirko Vucinic. A nemzeti együttesnek egyelőre még nincs szövetségi kapitánya. "Több jelölttel is tárgyaltunk, de neveket nem szeretnék elárulni, már így is túl sok találgatás jelent meg erről a sajtóban. Várhatóan február első hetében bejelentjük, ki a kapitány" - ígérte Savicevic.

Montenegró tavaly májusban vált külön Szerbiától. A júniusi németországi világbajnokságon a két ország még közös csapatot indított, amely azonban a csoportmérkőzések során Hollandiától, Elefántcsontparttól és Argentínától is kikapott és pont nélkül búcsúzott a tornától.