Vágólapra másolva!
A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Megatherm-GFK futsalegyüttese a pénteki, gödöllői jótékonysági 4+1-es mérkőzésen 7-5-re győzött az Újpest FC NB I-es labdarúgócsapata ellen.

Jótékonysági mérkőzés:
Megatherm-Gödöllői FK - Újpest FC 7-5 (5-2)
Gödöllő, 800 néző
Gödöllő: Nagy E. - Gyurcsányi, Tóth Sz., Lódi, Madarász. Csere: Horváth, Berkes, Nagy R., Száraz, Szente, Camin, Jackes, Takó, Sivák.
Újpest: Kövesfalvi - Böjte, Erős, Viscsak, Kovács Z. Csere: Györök, Kőhalmi, Tóth B., Nagy D., Gulyás, Mészáros, Vermes, Széki, Tóvizi, Rása, Szolnoki, Lázár.
gól: Gyurcsányi (4.), Camin (10.), Sivák (13., 30.), Lódi (14.), Nagy (25.), Száraz (35.), illetve Kőhalmi (21., 23.), Gulyás (40.), Nagy D. (43.), Mészáros (46.)

Lassan ugyan, de mérkőzés kezdetére megtelt a gödöllői sportcsarnok, ahol a Gödöllői Bikák és az Újpest FC együttesei csaptak össze a futsal szabályai szerint (igaz, 2*25 perces "futó" játékidő mellett). A "tapogatózás" percei után egyre jobban belelendültek a Bikák, és szemet gyönyörködtető gólokat szereztek. Feltűnő volt, hogy a kontrákat egyáltalán nem erőltették, valamennyi alkalommal felállt védelem ellen próbáltak különböző támadás-variációkat bevetni. A félidő végére a lila-fehérek is felvették a ritmust, Kőhalmi András két góllal jelezte, hogy remekül feltalálja magát a teremben is.

A második félidőre már "akklimatizálódott" a nagypályához szokott vendégcsapat, s habár a Gödöllő még gyorsan berámolt kettőt, ezt követően az Újpest percei következtek. A remekül védő hazai kapusnak újabb három találatot sikerült lőnie Urbányi István játékosainak, ráadásul kifejezetten szépen kijátszott akciók után. A második félidőt az Újpest FC nyerte, igaz, a hazaiak sok helyzetet elszórakoztak.

A remek gálameccs bevétele több százezer forint volt, amelyet a Dr. Lumniczer Sándor Alapítvány részére ajánlották fel.

Farkas József, a Gödöllő edzője: "Óriási élmény volt számunkra, hogy Magyarország egyik vezető, legpatinásabb labdarúgóklubjával játszhattunk. Ezen a meccsen nem az eredmény, hanem a könnyed, közönségszórakoztató játék volt a cél, illetve az, hogy segíteni tudjunk az alapítványon. Azt hiszem, kicsit talán sikerült bemutatni a kilátogató szurkolók számára a futsal jellegzetességeit, és remélem, a közönség is jól szórakozott. Sok sikert kívánunk az Újpestnek a tavaszi bajnokságra!"

Urbányi István, az Újpest edzője: "Hangulatában, jellegében, sőt minden tekintetben nagyszerű este volt a mai, amely nagy élményt jelentett számunkra, telt ház előtt kaphattunk bemutatót a futsal magyarországi legjobbjaitól. Ugyanakkor úgy érzem, nem voltunk rossz tanulók. Remélem, mindenki jól szórakozott, az ellenfél és a közönség is, az pedig különösen örömteli, hogy ezzel a rászorulókon is tudtunk segíteni. Ismét bemutatkozott egy fiatal játékosunk a felnőttek között, Lázár Bence, aki még csak 15 éves, de nagy tehetség. Neki már az is nagy élmény volt, hogy kezet foghatott Kovács Zolival vagy Erős Karcsival. Látszott a fiúkon, hogy nem teher számukra ez az este, sőt jelzésértékű, hogy a keretből ezúttal kimaradt, de még a válogatottból hajnalban hazatérő játékosaink is elkísérték a csapatot Gödöllőre. Köszönjük a lehetőséget, és sok sikert kívánunk ezúton is a gödöllői futsalcsapatnak!"

[origo] / ujpestfc.hu