Vágólapra másolva!
Horvátországban nagyon bíznak abban, hogy a horvát-magyar közös pályázat nyeri el a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogát. Ezt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, európai parlamenti képviselő mondta, miután Zágrábban találkozott a horvát kormány és a labdarúgó-szövetség vezetőivel.

"Horvát barátaink javában készülnek a prezentáció április 10-én, Budapesten rendezendő főpróbájára" - nyilatkozta a MOB első embere, aki a horvátok felvételét előkészítő, EU-Horvátország parlamenti vegyesbizottság elnöki minőségében tartózkodik Zágrábban. "Ivo Sanader miniszterelnök megerősítette, hogy Cardiffban, a pályázat április 17-ei bemutatkozásánál jelen lesz."

A vegyesbizottság tagjait hivatalában fogadta Sanader kormányfő, valamint Stjepan Mesic köztársasági elnök. A MOB első embere a lehetőséget kihasználva, a hivatalos tárgyalások után a kormányfővel és a horvát sportélet vezetőivel informális megbeszéléseket folytatott az Euro 2012-es pályázatról is.

A horvát sportélet vezetői Dragan Primorac sportminiszter, Zlatko Matesa korábbi kormányfő, a Horvát Olimpiai Bizottság elnöke, Antun Vrdoljak, a NOB horvát tagja, valamint Vlatko Markovic, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke vacsorán látták vendégül Schmitt Pált.