Vágólapra másolva!
A labdarúgó Borsodi Liga 26. fordulójában a Vác hazai pályán nyert 3-1-re az Újpest ellen. Az első félidő derekán Böjte kiállítása után emberhátrányba kerülő vendégek az első gól után még ki tudtak egyenlíteni, de Vén szépségdíjas szabadrúgására és Palásthy találatára már nem tudtak válaszolni a lila-fehérek, így a Vácnak megmaradt a matematikai esélye arra, hogy élvonalbeli maradjon.

Borsodi Liga, 26. forduló
Dunakanyar-Vác - Újpest FC 3-1 (1-1)
Vác, 1500 néző
vezette: Vad II I. (Kelemen A., Tóth I.)
Vác: Köteles - Lettrich, Kovács P. Thomas, Dudás M. - Rusvay, Makrai, Csopaki, Vén - Kulcsár T. (L. Silva, 62.), Bozori (Palásthy, 75.)
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Böjte, dr. Füzi Á. - Nagy O. (Kopunovic, 67.), Sándor Gy. (Kőhalmi, 42.), Korcsmár, Völgyi (Zaleh, 31.) - Kovács Z., Tisza
gól: Vén (23., 61.), Palásthy (92.), illetve Tisza (41.)
sárga lap: Bozori (45.), Dudás M. (47.), Rusvay (53.), illetve Sándor Gy. (6.), Völgyi (9.), Balajcza (45.), Vaskó (60.)
kiállítva: Böjte (22.)

22. perc: Böjte utolsó emberként szabálytalankodott a kitörő Bozorival, ezért a játékvezető kiállította az újpesti védőt.

23. perc: Böjte kiállítása után a kaputól 18 méterre szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda, a letett labdát Vén a kapu jobb sarkába tekerte (1-0).

30. perc: Kulcsár iramodott meg a jobb oldalon, középre adását Vaskó szögletre mentette a berobbanó Bozori elől.

41. perc: Tisza vezethette végig zavartalanul az ellenfél térfelén a labdát, majd 17 méterről lőtt, a labda pedig Kovács Péter lábán megpattanva a hálóba vágódott (1-1).

61. perc: Vaskó szabálytalansága után szabadrúgáshoz jutottak a váciak, és kaputól 17 méterre letett labdát Vén mesterien csavarta a bal felsőbe (2-1).

66. perc: Kőhalmi cselezgetett a vendégek tizenhatosánál, majd Tisza elé játszott, akinek 16 méteres lövését védte szépen Köteles.

72. perc: Tisza ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, de Kopunovics 5 méterről mellé csúsztatott.

74. perc: Silva ívelt jó labdát középre Bozori elé, a hazai támadó azonban a kifutó újpesti kapus mellett a kapu mellé bombázott.

87. perc: Silva kapott jó labdát a bal oldalon, majd a tizenhatosnál középre adott, Csopaki 14 méteres lövését azonban Balajcza védte.

92. perc: Csopaki adott középre az alapvonalról, az érkező Palásthy a léc alá bombázott (3-1).

A kezdeti lendület után visszavett a tempóból az újpesti gárda, ezt kihasználva a Vác egyre veszélyesebb kontrákat vezetett. Böjte kiállítása után Vén a vezetést is megszerezte, és hiába játszott fölényben a vendégegyüttes, csak az utolsó percekben sikerült kiegyenlítenie.

A szünet után kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, majd Vén újabb szép szabadrúgásával ismét a hazaiak jutottak vezetéshez. Ezt követően mindent egy lapra tett fel Urbányi István együttese, ám a kinyíló lila-fehér védelem ellen többször is veszélyes támadásokat dolgoztak ki Nagy Tibor tanítványai, és az utolsó percben bebiztosították a győzelmet.

Mobilpress