Vágólapra másolva!
A Vasas hazai pályán 3-1-re nyert a kupagyőztes Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Borsodi Liga utolsó, 30. fordulójában. A mérkőzés kezdete előtt a Vasas kupával díjazta az év legjobbját, s most először ketten érdemelték ki a díjat: Németh Gábor kapus és Lázok János támadó részesült az elismerésben.

Borsodi Liga, 30. forduló:
Forrás: [origo] Vasas - Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Illovszky Stadion, 1500 néző
v.: Kassai
Vasas: Borszéki - Balog Zs., Pandur, Tóth A., Kiss K. (Majoros, 70.) - Kincses, Fehér Z. (Odrobéna, 85.), Németh N., Unierzyski - Lázok, Kenesei (Nagy T., 68.)
Budapest Honvéd: Tóth I. - Schindler, Pomper, Debreceni (Genito 29.), Vincze Z. - Dobos, Benjamin, Szabó T., Ivancsics - Hercegfalvi (Abraham, 38.), Bogdanovic
gól: Kenesei (6.), Németh N. (21., 11-esből), Nagy T. (73.), illetve Bogdanovic (72.)
sárga lap: Unierzyski (32.), Fehér Z. (67.), illetve Schindler (21.), Debreceni (28.)

6. perc: Keneseit ugratták ki a jobb oldalon a vendégvédők közül, s a csatár laposan a hosszú sarokba gurította a labdát a kifutó Tóth Iván mellett (1-0).

21. perc: egy bal oldali szabadrúgás után Schindler mezénél fogva visszahúzta Tóth Andrást a büntetőterületen belül. A megítélt 11-esből Németh a jobb alsó sarokba helyezett (2-0).

33. perc: Pomper 23 méteres szabadrúgásból a jobb kapufát találta el.

72. perc: Dobos jobb oldali beadása után a középen érkező Bogdanovic a bal alsó sarokba lőtte a labdát (2-1).

73. perc: Nagy T. lőhetett tisztán 16 méterről szemben a Honvéd kapujával, a csereként beállt támadó a jobb alsó sarokba csavart (3-1).

Az első perctől kezdve a Vasas akarata érvényesült a motiválatlannak tűnő Honvéd ellen, így a hazaiak a szünetig kétgólos előnyre tettek szert.

Forrás: MTI

Fáy utcai futbalett

A második félidőt sokkal agilisabban kezdték a kispestiek, de negyedóra alatt nem sikerült szépíteniük, s ezzel alább is hagyott a lendületük. Ettől kezdve egyik csapat sem erőltette meg magát, s egy gyors gólváltáson kívül szinte semmi érdemleges nem történt a nagyon alacsony színvonalú mérkőzésen, amelyen a győzelmet jobban akaró angyalföldiek megérdemelten nyertek.