Vágólapra másolva!
Mint ahogyan arról az MTK labdarúgócsapatának honlapja szombat este beszámolt, Németh Krisztián és Simon András, a klub két tehetsége ötéves szerződést kötött az angol FC Liverpool együttesével. Az érintett játékosok és az őket menedzselő Careers Management Group (CMG) képviselői vasárnap délután tartottak sajtótájékoztatót a fantasztikus üzlet hátteréről.

"Fél éve zajlottak az egyeztetések. A tárgyalásokat olyannyira titokban kellett tartani, hogy a két játékos csak néhány napja tudta meg, hogy ugyanahhoz a csapathoz szerződhet. András már télen kint volt Liverpoolban néhány napot, ahogy az angoloknál ez szokás, mindent megmutattak neki, megismerkedhetett a klub légkörével. Krisztiánnál ezt pénteken tették meg" - nyilatkozták a CMG vezetői.

A 18 éves Németh és a 17 éves Simon egyaránt profi szerződést írt alá az ötszörös BEK, illetve BL-győztes alakulattal, ráadásul nem a korosztályos csapatokba, hanem a felnőtt tartalékok között kezdik majd meg a következő szezonra a felkészülést - ezt a gárdát is a Rafael Benítez által vezetett szakmai stáb irányítja. Korosztályuk esetében egyedülálló módon nem kellett részt venniük próbajátékon, az angolok a korábban látottak alapján kötöttek szerződést velük, mindösszesen orvosi vizsgálaton kellett megjelenniük a Liverpoolnál, ahol azt követően azonnal szerződést ajánlottak nekik.

Az ügy anyagi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mivel a megállapodás értelmében ezekről az információkról csak a liverpooli klub adhat tájékoztatást. Brit szokás szerint azonban valószínűleg nyilvánosságra hozzák, hogy milyen összeggel gazdagodott az MTK.

"Csak néhány játékossal és Rafael Benítezzel tudtunk találkozni, hiszen az utolsó munkanapjuk pénteken volt. Csak elköszöntek egymástól és kész. Nekünk azt tanácsolták, hogy az angol nyelvre mindenképpen feküdjünk rá egy kicsit" - nyilatkozta a két futballista, akik várhatóan június végén csatlakoznak a Vörösök keretéhez, hiszen a felkészülés június 28-án kezdődik.

A magyar tehetségeknek ugyanakkor a klub történetével kapcsolatban nincs szükségük sok tanulásra, mint elmondták, a Liverpool a kedvenc külföldi együttesük, már régóta rajonganak érte.

Az agárdi Sándor Károly Akadémián nevelkedett labdarúgók két egymáshoz közeli apartmanban laknak majd. Németh barátnőjével költözik a szigetországba, míg Simon egyedül vág neki a kalandnak, igaz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata miatt egy darabig a klub egyik alkalmazottja felügyeli majd mindennapjait, hiszen 18 év alatt nem lakhat egyedül légiós.