Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club újonnan megválasztott elnöksége hétfőn tartja első ülését, és ekkor választja meg tagjai közül a klub elnökét. Dámosy Zsolt, az eddigi vezető nem jelölteti magát. A közgyűlésen Dámosy beszélt a befektetőkkel folytatott tárgyalásokról. Elmondása szerint három cég tűnik komoly érdeklődőnek, az egyiket a labdarúgócsapatot működtető zrt. megvásárlása érdekelné.

Az elvi megállapodás megszületett arról, hogy ez az érdeklődő megvenné a zrt. részvényeinek 80 százalékát és kifizetné a több százmilliós adósságot. Többet a cégről a vezető nem árult el, a klub hivatalos honlapja szerint egy hongkongi befektető van a háttérben.

Az Üllői úti ingatlannal kapcsolatban egy magyar érdeklődő az elsőszámú jelölt, amely az FTC-vel közösen indulna el a pályázaton a telek tulajdonjogáért, melyet egyelőre nem írtak ki. Dámosy hozzátette: mivel állami tulajdon értékesítéséről van szó, a pályázatot a Pénzügyminisztérium írja ki, amire várhatóan hamarosan sor kerül.

Ezen kívül Angliából is van érdeklődő, a Premier League-ből kiesett Sheffield United a labdarúgócsapat működtetését venné át.

Az újonnan megválasztott elnökség hétfőn tartja első ülését, és ekkor választja meg tagjai közül a klub elnökét. Dámosy Zsolt, az eddigi vezető nem jelölteti magát. A klub eddigi irányítója mindezt csütörtök este a Sporttelevízióban jelentette be. Döntését azzal indokolta, hogy a mostani elnökséggel elsőszámú vezetőként nem kíván együtt dolgozni, mert nem tudna eredményes munkát végezni. Konkrétan Jakabházy László nevét említette. Dámosy róla azt mondta, hosszú ideje kívülről ostorozza a klubot, ezért nem biztos benne, hogy elnökségi tagként megfelelő módon tudja segíteni az egyesületet.

Az új elnökség tagjai: Balogh Ákos, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Jakabházy László, Kassai György, Kruj Iván, Rieb György, Sipos Jenő, Takács Tibor, Maglódi Lajos, Sike András (utóbbi két személyt a Sportigazgatóság delegálta), Albert Flórián (a klub tiszteletbeli elnökeként). A legtöbb vokssal Hermány került be az elnökségbe, őt Balogh és Sipos követi a sorban, Dámosy negyedik.

A klub történetében első alkalommal ezúttal azok a szurkolók is szavazati joggal rendelkeztek a tanácskozáson, akik 12 ezer forintért egy évre érvényes klubtagságot vásároltak. Közülük előzetesen 937-en regisztráltatták magukat a közgyűlésre, azonban a délelőtt 10 órás kezdésre csak 291-en jelentek meg, ezért a gyűlés határozatképtelen volt, a tanácskozást az alapszabály értelmében létszámtól függetlenül 12-kor kezdték el.