Vágólapra másolva!
Múlt héten a nyugat.hu internetes oldal meg nem nevezett forrásokra hivatkozva több cikkében is hangot adott annak a gyanújának, mely szerint a Nyugati csoport második helyén álló Felcsút SE a mérkőzések manipulálásával érte el jó eredményeit.  A Felcsút honlapján válaszolt a bundavádakra. 

"A klubvezetés meglátása szerint a megjelent információk szenzációhajszászok, vérig sértőek és rágalmazóak. A névtelenségbe burkolózó kinyilatkoztatás pedig egyszerűen szánalmas, így a Felcsút SE teljes mértékben elhatárolódik a megjelentektől és itt végérvényesen lezártnak tekinti az ügyet, semmitmondó mocskolódásokkal nem kíván foglalkozni" - áll a honlapon.

Az írás felhívja a figyelmet arra is, hogy a Haladás a tizenegy pontos büntetés ellenére a 19. fordulóban még vezette a tabellát, a Siófok és a Felcsút elleni rangadókat azonban elveszítette, míg Barcson döntetlent játszott. "A sárdobálás helyett, ha akkor saját magukkal foglalkoztak volna, és a visszakapott eséllyel éltek volna, akkor most szinte már bajnokok lennének. Ehelyett buktak minden riválisukkal szemben."

A nyugat.hu egyik múlt heti cikke a meg nem nevezett informátorok konkrét bundavádjai mellett sorra veszi a Felcsút azon mérkézőseit, amelyeken a szerző szerint "érdekes" körülmények között játszott Urbán Flórián együttese. Szóvá teszi, hogy hat talkozón az utolsó öt percben lőtt góllal nyert vagy mentett pontot az Orbán Viktort is soraiban tudó csapat, míg másik hat meccset emberelőnyben fejezett be.

Válaszukban a felcsútiak hasonló elemzést nyújtanak a Haladás mérkőzéseiről. Összesen 14 találkozót idéznek fel annak alátámasztására, hogy a "szerencse" jóval inkább a szombathelyieket segíti: "A 2006-2007 bajnokság őszi szezonjában 8 alkalommal játszott hazai környezetben a Haladás együttese, ebből a nyolc meccsből pedig 7-szer aratott győzelmet, kivéve a Felcsút ellen, hiszen akkor nem kaptak 11-est. A hét győztes meccsen mindösszesen 7 büntetőt kapott a hazai gárda, ráadásul ezekből ötöt olyan időpontban, hogy az döntően befolyásolta a találkozó végkimenetelét. De nemcsak a hazai meccseken fordult elő ez a szombathelyiekkel, hiszen idegenben is 'kapós' volt a gárda, ott is akadtak olyan derbik, ahol a Haladás számára megítélt büntetők befolyásolták a mérkőzés alakulását. Ez azonban még csak az őszi termés, amikor úgymond szárnyalt a Haladás. Folyik azonban azóta is a tavaszi szezon, ám a fortuna ekkor sem engedi el a Haladás kezét, hiszen bőven akad olyan hazai, és idegenbeli mérkőzés is, amikor szerencse istenasszonya véletlenüli sóhajtásából tizenegyeshez jutott a Haladás."