Vágólapra másolva!
A Ferencváros nagy meglepetésre csupán 2-2-es döntetlent ért el a kieső Budafok otthonában, de a Nyíregyháza nem tudta kihasználni riválisa botlását, és 1-1-et játszott Makón, így az utolsó fordulóra maradt a döntés az NB II Keleti csoportjában.

Keleti csoport:
Budafok - FTC 2-2 (0-1)
Tatabánya, 2500 néző
v.: Veizer
Budafok: Dombai - Szigeti (Urbán, 69.), Nagy A., Hacker, Kővári - Lázár P., Schmatovich, Füzi K., Rétsági - Ujhegyi, Sipos Á. (Fülöp, 66.)
Ferencváros: Kemenes - Bognár, Nagy J., Dragóner (Ferencz, 58.), Buz - Bartha, Nagy S., Lipcsei, Csepregi (Laczkó, 23.) - Tököli, Horváth (Kulcsár, 64.)
gól: Újhegyi (55.), Schmatovich (71.), illetve Buz (43.), Tököli (65.)

Fradi-fölényben telt az első félidő, de csak a 43. percben érett góllá a zöld-fehérek nyomása, Lipcsei szöglete után Buz fejelt Dombai kapujába. A fordulás után némileg váratlanul egyenlített a Budafok: egy előrevágott labdát Dragóner rosszul számított ki, Ujhegyi pedig kihasználta a védő hibáját, és Kemenes fölött emelt a hálóba.

Újabb tíz perc elteltével visszavette a vezetést az FTC, Laczkó passza után Tököli rázta le őrzőjét, majd jobbal kilőtte a jobb alsót. A másodosztálytól búcsúzó Budafok azonban nem adta ilyen könnyen magát, Schmatovich remek egyéni alakítás után alakította 2-2-re az állást.

Forrás: MTI

Bognár és Ujhegyi párharca

A hátralévő időben több helyzet is adódott Zoran Kuntic csapata számára a győzelem megszerzésére, de ezek egytől egyig kimaradtak, sőt, a 93. percben Urbán ziccerénél Kemenes nagy védése kellett az egy pont megtartásához, amivel viszont nem lehet boldog a Ferencváros.

Zoran Kuntic a mérkőzés után az FTC honlapján nyilatkozott: "Lehetne sorolni olyan dolgokat, hogy rengeteg helyzetet hagytunk ki, vagy a hazai kapus parádésan védett, esetleg, hogy a Budafok jól használta ki a védelmi hibáinkat, de nincs értelme, nincs mentség" - mondta a zöld-fehérek szakvezetője.

"Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, hiszen egyértelműen győzelmet vártam. Kicsit hasonló volt a játék képe, mint a Bőcs ellen, ahogy a hajrá közeledtével egyre sürgősebb volt a gólszerzés és egyre inkább kapkodtunk és játszottunk idegesen, pedig még azt se mondhatom, hogy a hozzáállással gond lett volna. Gratulálok ellenfelünknek a lelkes játékhoz."


Csalódott FTC-játékosok és dühös drukkerek


A Nyíregyháza nem tudta kihasználni a Ferencváros botlását, és döntetlenre végződött a Makó otthonában. Győzelmük esetén a nyírségiek feljutottak volna az NB I-be, így azonban a döntés az utolsó körre marad.

A lefújás után a makói és nyíregyházi szurkolók összeverekedtek egymással. M. Toronykőy Márta, a csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a találkozó befejezése után egy makói és egy nyíregyházi szurkoló vitája tettlegességig fajult.

"A verekedésbe többen is bekapcsolódtak, végül a rendőrök megakadályozták a komolyabb rendbontást" - tájékoztatott a szóvivő. "A rendőrség garázdaság megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indított eljárást, egy nyíregyházi szurkolót a makói kórházba kellett szállítani, ahol a sérülését ellátták, de megfigyelésre bent tartották."

Forrás: MTI

Makón a pályán kívül is nagy harc volt

A Nyugati csoportban a záró forduló előtt még három gárdának van reális esélye az élvonalbeli szereplést jelentő első hely megszerzésére, a negyedik Barcsnak tizenhárommal rosszabb a gólkülönbsége az élen álló Siófokénál.

További eredmények a Keleti csoportból:
Jászapáti - Jászberény 1-3 (1-3)
Szolnok - Karcag 1-1
Baktalórántháza - Békéscsaba 0-1 (0-1)
Orosháza - Kecskemét 4-2 (2-1)
Bőcs - KBSC 1-1 (1-0)
Vecsés - Tuzsér 5-3 (2-0)
Makó - Nyíregyháza 1-1 (0-1)

Az élcsoport:
1. Nyíregyháza 66 pont, 2. Ferencváros 64, 3. Orosháza 52

Nyugati csoport:
MTE 1904 - Gyirmót 1-0 (1-0)
Celldömölk - Felcsút 1-1 (0-1)
INTEGRÁL-DAC - BFC Siófok 0-2 (0-1)
Kaposvölgye - Lombard Pápa 0-1 (0-0)
Hévíz - Balatonlelle 2-1 (1-0)
BKV Előre - Soroksár 1-2 (1-2)
Budaörs - Haladás 0-2 (0-1)
Dunaújváros - Barcs 2-1 (2-1)

Az élcsoport:
1. BFC Siófok 59 pont, 2. Haladás 57 (61-25), 3. Felcsút 57 (50-25), 4. Barcs 56
A Haladástól 8 pont levonva.