Vágólapra másolva!
Meglepetésre a harmadik helyet szerezte meg az osztrák labdarúgó-bajnokságban a Mattersburg együttese, amely ezzel története legjobb eredményét érte el. A csapat sikeriből a magyar válogatott védője, Csizmadia Csaba is kivette részét.

"Kettő plusz kétéves szerződést kötöttem, azaz biztos, hogy a következő szezonban is a Mattersburgban folytatom" - nyilatkozta Csizmadia az [origo]-nak.

"Amint sikerült ideszerződnöm, hál' Istennek azonnal kezdőként számolt velem az edző. Bár az első meccsemen kiállítottak - de szerintem akkor nagyon hibázott a bíró -, s egy találkozóról el is tiltottak, utána már végig kezdőként szerepeltem,"

Csizmadia az év legszomorúbb eseményének a kupadöntőben elszenvedett vereséget tartja. "A bajnoki bronzéremmel a klub történetének legjobb eredményét érte el. Úgy tudom, az előzetes cél a biztosa bent maradás, illetve a középmezőny elérése hely volt, de a jó őszi szezon után már reménykedtünk, hogy a nemzetközi porondra is kijutunk"

A válogatott hátvéd elégedett önmagával, úgy érzi, sokat fejlődött, de gyorsaságán még kell javítania.

"Az osztrák Bundesligában kevesebb a csapat, így erősebb a mezőny, a csapatok négyszer játszik mindenkivel. A Salzburg kimagaslik ugyan a mezőnyből, de úgy vélem, az első négy csapat körülbelül egyforma játékerőt képvisel."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=3rcBGwanF4MC1yvb


Szerdán a Cottbusban futballozó Szélesi Zoltán szavait hallgathatják.