Vágólapra másolva!
Az FC Tatabánya anyagi helyzete stabilizálódott, és ez biztossá teszi az indulását az NB I-ben - ezt Török József, a labdarúgócsapatot működtető Sziget Foci Kft. ügyvezetője jelentette ki.

A Görögországban tartózkodó elöljáró szerint korábban forráshiány miatt kétséges volt, hogy a klub érvényesíteni tudja az NB I-be való feljutás jogát. Ebben az esetben a szabályok szerint csak a harmadosztályban indulhatott volna.

Egy napja azonban a bajnok DVSC-TEVA vezetői megállapodtak a Tatabányáról érkezett csatárral, Dorge Kouemahával, a volt kameruni gólkirály négy évre kötelezte el magát Debrecenben. A játékosért adott összeget a felek nem hozták nyilvánosságra.

Török József jelenleg támadót, középpályást és védőt is keres. Közben a megyeszékhely képviselőtestülete megszavazta 130 millió forint felszabadítását a város költségvetéséből, amiből december 31-ig kiépítik a villanyvilágítást az FC Tatabánya stadionjában.

Ez egyben azt is jelenti, hogy bár korábban felmerült, hogy a Tatabánya esetleges visszalépése esetén a Ferencváros kerülhetne fel az élvonalba, a zöld-fehérek előtt ez a kapu bezáródott, bár ismerve a magyar futball helyzetét, nem kizárt, hogy más módon még sikerül elintézni az NB I-es indulást a Fradinak.