Vágólapra másolva!
Szombaton Zalaszabaron Puskás Ferenc kispályás labdarúgó-emléktornát rendeztek, valamint teret neveztek el az Aranycsapat legendás kapitányáról és felavatták a kiváló futballista szobrát is.

Az eseményre számos vendéget hívtak meg a rendezők: a legendás futballista özvegye, Erzsébet asszony mellett ott volt két korábbi madridi csapattársa, José Emilio Santamaria és Ignacio Zoco Esparza is, ők jelenleg a Real Madrid elnökségében töltenek be pozíciót. A spanyol vendégek elmondásuk szerint hajnali 3-kor keltek, hogy odaérjenek az ünnepségre.

A téravatón Zalaszabar polgármestere, Kalmár István mondott rövid köszöntőt. "Csodálatos ünnepség volt ebben a 800 lakosú kisközségben, méltó Öcsi emlékéhez" - mondta Buzánszky Jenő, az Aranycsapat korábbi legendás játékosa.

"Felavattak egy csodálatos Puskás-szobrot, nagyon megható volt. Ezért is sajnálom, hogy egyetlen korábbi játékos sem jött el és a magyar szövetségből sem képviseltette magát senki az eseményen, pedig többen is megígérték, hogy itt lesznek."

"Az MLSZ minden rendezvényen képviselteti magát, ahova meghívják" - nyilatkozta Kisteleki István, az MLSZ elnöke. "Sajnálom, hogy ezen az eseményen nem vettünk részt, hétfőn utánanézünk, hogy mi történt."

Az ünnepség keretében kora este a helyi öregfiúk csapata a Parlament válogatottjával játszik nagypályás mérkőzést, majd este utcabált és koncerteket rendeznek a településen.