Vágólapra másolva!
Csank János, a másodosztályú Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője nem ígér diadalmenetet, de mindenképpen a feljutás a célja.

"Érvényes szerződésem volt Diósgyőrben, ahol jól is éreztem magam. Igazából kalandvágyból vállaltam a feladatot, hogy segítsek korábbi csapatomon, amelyre szüksége van a magyar futballnak, mert nélküle szegényebb" - indokolta sajtótájékoztatón klubváltását az egy plusz egyéves szerződést aláíró mesteredző, aki segítőit várhatóan a jövő héten nevezi meg.

Csank úgy véli, nehéz feladat előtt áll, mert állandó reflektorfényben lesz együttesével és minden ellenfél az év meccsét játssza majd ellenük, de mint megjegyezte, épp a nagy kihívás miatt fogadta el a zöld-fehérek ajánlatát.

"Minden osztályban nehéz bajnokságot nyerni, épp ezért mindegy, hogy a Keleti vagy a Nyugati csoportba sorolnak minket. Azt kell mondanom, ha a Bundesliga 2-ben indulnánk, akkor is a feljutás lenne a célunk. Olyan diadalmenetet persze nem ígérek, mint ahogy a Fehérvárral feljutottam" - nyilatkozott Csank.

A 61 éves szakember Zoran Kunticot váltja a kispadon. Csank 2001-ben a klub történetének 27. bajnoki címét ünnepelhette az együttessel.

Az eseményen az is kiderült, hogy a Diósgyőr ingyen engedte el Csankot a Ferencvároshoz, amit a fővárosi klub vezetői példaértékűnek neveztek. Szóba került még, hogy a Huszti Szabolcsért járó pénz még mindig nem érkezett meg a francia Metztől, de ez bármikor megtörténhet, míg a játékoskeret összetételét illetően elmondták, jelenleg a lejárt szerződésű labdarúgók helyzetét kívánják rendezni, aztán kerülhetnek csak szóba új igazolások.