Hemingway: A széthúzás a magyar futball pestise

Vágólapra másolva!
A Vendégszobában járt a Budapest Honvéd futballcsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway, aki beszélt a kupagyőztes újdonsült szerzeményeiről, az UEFA-kupa-szerepléssel kapcsolatos vágyairól, a szurkolókkal való viszonyáról, a most induló Magyar Futball Akadémiáról, és arról is, hogy milyen élmények érték az elmúlt egy évben, amióta szerepet vállalt a magyar labdarúgásban. A sikeres üzletember, aki szabadidejében alsóbb osztályú meccseken bíráskodik, azt is elárulta, hogy szívesen segítene a Ferencvároson, hogy ismét NB I-es ellenfél legyen, és elmondta, mi kell ahhoz, hogy a Puskás-emléktorna keretében külföldi sztárcsapatok látogassanak a Bozsik-stadionba.
Vágólapra másolva!

- Miért pont a Honvéd? [bi.lány.not3.nak]
- Olyan klubot kerestem, amely a fővárosban van, amelynek elkötelezett, nagyszerű közönsége van, és amely egy új tulajdonosra vár. Persze az egész úgy kezdődött, hogy Nemes Ernő, egy nagy Honvéd-drukker megkeresett, és azt mondta, hogy a csapat a csőd szélén áll. Igaza is volt. Én meg egy kihívást láttam ebben, érdekelt a dolog.

- Ön szerint hogy sikerült az idei év? [VaKoNdKaAh^^]
- Teljesítettük a tervet. A kupagyőzelem hab volt a tortán.

- Supka Attila úgy teljesített, ahogy várták? [Joan90]
- Pontosan.

- Mi a hivatalos elvárás az előttünk álló szezonban, és hogyan értékelné az eddigi igazolásokat? [CSAKCSAK]
- Az eddigi igazolások megfeleltek az elvárásainknak, még szeretnénk egy-két játékost. A 2007-2008-as szezonban szeretnénk az első négy között végezni. Persze ez egy cél és elvárás, és ahogy ön is tudja, ember tervez, Isten végez. Egy kiváló, elszánt csapatunk van, egy nagyon jól működő edzői stábbal.

- Mi az önök elvárása, illetve a szakmai stáb véleménye az UEFA-szerepléssel kapcsolatban? Egy-két kör a selejtezőben, avagy reális esélyt látnak a főtáblára jutásra? [ghsdf]
- Én szeretnék a főtáblára jutni. Nehéz véleményt mondani az ellenfelek ismerete nélkül. Egyelőre egy kemény, mindenre elszánt moldovai riválist kell legyőznünk. Ezt könnyebb lesz megtenni augusztus 2-án, ha a szurkolástól zeng a telt házas Bozsik-stadion. A csapat elszánt és harcos lesz. Ezt garantálom!

- Elképzelhető, hogy lesz közös repülőút a csapattal Moldovába? [bubb]
- A csapat egy 30 személyes különgéppel fog Moldovába utazni, mert délben indulunk a meccs napján, és éjfélkor jövünk vissza. A gépen a csapat pontosan elfér a szokásos stábbal együtt. Ha arra gondol, hogy tudunk-e helyet biztosítani a gépen szurkolóknak, ez sajnos nem lehetséges. Próbáltunk egy 50 személyes gépet bérelni, ebből a célból, de ez nem sikerült.

- A kispesti drukkerek leginkább attól félnek, hogy egy esetleges gyengébb szereplés után az új tulaj távozik. [semmi...........]
- Ne féljenek. Amíg Kispest szeret engem, addig én szeretni fogom Kispestet.

- Milyen a viszonya a drukerekkel? Nem romlott meg azok után, hogy az ausztriai edzőmeccsen történt konfliktus miatt kitiltott két drukkert?
- A Honvédnak több tízezer szurkolója van, mely tömegből több ezer látogat el egy mérkőzésre. A viszonyom a szurkolókkal, úgy gondolom, nagyszerű. Természetesen azok, akik nem tudnak azonosulni klubunk modelljével, és itt egy pár vagy pár tucat emberről beszélek, talán nem fognak engem kedvelni, de ez az ára annak, hogy családi környezetet és jövőt teremtsünk a Honvédban és a Honvédnál. Mindenkit kedvelek, és remélem, hosszú távon mindenki megérti, hogy cselekedetemet kizárólag a Honvéd iránti elkötelezettség irányítja. Tele stadionokat szeretnék egy pár éven belül.

- Vincze Gábor és Bárányos leigazolása elött tudtak a szurkolók és a játékosok ellentétéről? Vincze korábban megütött egy drukkert, Bárányost pedig árulónak tartja a tábor, ráadásul előfordult, hogy mutogatott. [ghsdf]
- Vincze esetében egyáltalán nem, Bárányos esetében igen.

- Az ankéton jelen lesznek ezen játékosok, és lesz mód rendezni a szurkolókkal a dolgaikat? [ghsdf]
- A játékosok a mérkőzésre fognak készülni, így csak a szakmai stáb és a vezetés lesz jelen. De természetesen dolgozunk azon, hogy a szurkolók és a játékosok között ne legyen feszültség. Nem vagyok biztos abban, hogy erre az ankét a legjobb fórum, de még egyszer mondom, mi mindent megteszünk azért, hogy a játékosok és a szurkolók egy hullámhosszra kerüljenek.

- A Vincze Gáborról napvilágra jutott információk után kérdőre vonta-e a játékost? [CSAKCSAK]
- Nem vontam kérdőre, hanem elbeszélgettem vele. Megbeszéltük azokat a pontokat, ahol ő helyesen vagy helytelenül cselekedett az adott körülményeknek megfelelően. Úgy gondolom, Vincze Gábor értékes játékos lesz Honvédban, és a szurkolók is szeretni fogják. Nincs értelme a múlton rágódni, nekünk a jövőt kell álmodni.

- Vannak még tervben további igazolások? Belső védő és esetleg egy gólerős csatár? [ghsdf]
- Nyáron három-négy igazolást terveztünk. Három igazolás már megtörtént, a szakmai stáb szeretne még egy-két érkezőt. Belső védőre nincs szükségünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szakmai stáb kívánsága teljesüljön.

- Miért kellett Bárányost leigazolni? [Charlotte85]
- Mert ő az egyik legjobb támadó középpályás Magyarországon, és mert reményünk szerint minőségit fog alkotni.

- Az igazolások során a játéktudás mellett figyelembe veszik a kiszemeltek hozzáállását, emberi kvalitásait stb.? [trezike]
- Abszolút mértékben. Mindig elbeszélgetünk velük, minden játékos tudja, hogy amíg nálunk van, százszázalékos elkötelezettség, hozzáállás és hajtás a minimum. Sok mindent meg tudunk bocsátani, de azt, aki nem "hal meg" a pályán az eredményért, nem kívánjuk a Honvéd közelében látni. Nem azt akarjuk, hogy a játékos hősi halált haljon a csapatért, hanem hogy úgy játsszon, hogy az ellenfél haljon hősi halált csapatáért.