Vágólapra másolva!
Takács Tibor szerint 200-400 millió forintra számíthat a Ferencváros, ha megnyeri a Magyar Labdarúgó Szövetség elleni kártérítési pert. Az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósági tagja megerősítette, hogy a jogtalan kizárásból fakadó anyagi károk megtérítése mellett azért is keresetben támadják az MLSZ-t, mert nem a sporttörvénynek megfelelően osztott szét a klubok között a közvetítési jogdíjak értékesítéséből származó bevételt.

Az FTC kedden vette kézhez a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, amely hatályában fenntartotta a Fővárosi Ítélőtáblának az FTC tavalyi licencügyében hozott határozatát.

A bíróság december 7-én jogerősen megállapította, hogy jogellenesek voltak azok a döntések, amelyek az FTC-nek a licencet megadó korábbi határozatot hatályon kívül helyezték, és új eljárást rendeltek el az ügyben.

Az FTC a Legfelsőbb Bíróság ítélete nyomán indította el a több száz milliós kártérítési pert, amelyben Takács Tibor szerint még az idén jogerős döntés születhet.

Az elnöki tanácsadó elmondta, a másodosztályba sorolás óta a Ferencváros labdarúgócsapata elvesztette főszponzorát (T-Mobile), s komoly károkat okozott a közvetítési jogdíjak elmaradása is.

A játékospiacon szintén romlott az FTC helyzete, jóval kevesebbet kapott az eligazoló futballistákért. A klub emellett nem vagyoni kártérítést is követel az MLSZ-től, mivel megítélését jelentősen rontotta, hogy az FTC labdarúgócsapata 107 éves fennállása során először kényszerült az NB II-be.