Vágólapra másolva!
Görögországban az Olimpiakosz csapatánál vesz részt próbajátékon Laczkó Zsolt, a másodosztályú Ferencváros 20 éves, ingyen igazolható támadója - értesült görög forrásból az [origo].

Az U21-es válogatott Laczkó Zsoltot pár hete a PAOK Szaloniki nagyon élénken csábította a napfényes országba, sőt a szerb Partizan Beograd is halvány érdeklődést mutatott iránta, a támadó azonban kikosarazta az eddigi kérőket. Talán jól tette, hiszen a Bajnokok Ligájában is érdekelt Olimpiakosz próbajátékra invitálta a tehetséget.

Az Olimpiakosz információnk szerint azért szeretné szerződtetni Lackót, mert "fiatal, remekül cselez, kiváló a bal lába és jók a beadásai". Nos, mindez a gárda brazil excsillagára, Rivaldóra is - fokozottan - igaz, ám hogy Laczkó milyen messze van a brazil játékmester tudásszintjétől, arról a várhatóan 4-5 napos próbajáték során kívánnak megbizonyosodni a hellének.

Laczkó az előző szezonban 11 gólt szerzett az NB II-ben, s mivel nem hosszabbította meg június végén lejáró szerződését, az Olimpiakosz ingyen igazolhatja le a futballistát.

Rivaldo a bajnokcsapattól Tőzsér Dániel együtteséhez, az ezüstérmes AEK Athénhoz távozott, mivel az Olimpiakosz vezetői elsőre nem bólintottak rá a dél-amerikai veterán klasszis fizetésemelési igényére.

Az aranyérmes gárda, amelyben korábban Détári Lajos is megfordult, Rivaldo távoztával már három sztárjátékost is leigazolt a nyáron. Elsőként, mindössze 2,3 millió euróért az argentin válogatott Luciano Gallettit az Atletico Madridtól kaparintották meg.

Még olcsóbban, mégpedig ingyen érkezett a spanyol élvonalból kiesett Real Sociedad csatára, Darko Kovacevic, míg a 14-szeres spanyol válogatott hátvédet, Raúl Bravót a Real Madridból vásárolta ki potom 2 millió euróért az Olimpiakosz.