Vágólapra másolva!
A Southampton menedzsere, George Burley egyelőre nem döntött arról, hogy az Újpest csapatkapitányának, az angol együttesnél próbajátékon lévő Vaskó Tamásnak szerződést kínál-e. Burley első benyomásai azonban jók: Vaskó a Silverlake-stadionban lejátszott edzőmeccs második félidejében lépett pályára, és csakúgy, mint a korábbi Liverpool-bekk Gregory Vignal, közel került ahhoz, hogy "Szent" legyen.

"Hamarosan meghozom a végső döntést a próbajátékon lévőkről" - jegyezte meg még vasárnap George Burley menedzser egy helyi lapban, hozzátéve, hogy a két játékost kölcsönbe szeretné megszerezni a klub - Vaskót ugye az Újpesttől, míg Vignalt a Lens-tól.

A 23 éves magyar játékosról igencsak elégedetten nyilatkozott a Championshipben szereplő gárda mestere: "Tamás pénteken érkezett, s a szombati edzőmérkőzésen robusztusnak, erősnek mutatkozott, a fejjátéka is remek volt, és a labdabiztosságáról is csak a legjobbakat tudom mondani. Mindent úgy hajtott végre, ahogyan kértem tőle."

A találkozót az alsóbb osztályban szereplő Eastleigh ellen vívták a Szentek, 4-2-re győztek, és a háromezer néző előtt lejátszott találkozó után az egyik angol sportoldal, a Vitalfootball nyolcas osztályzatot adott Vaskó Tamásnak, s a játékát így jellemezte: "Nagyon jól játszott, a szögleteknél és pontrúgásoknál veszélyes volt az ellenfél kapujára. A labda jó helyen volt nála, ráadásul csapata nem kapott gólt, miután becserélte edzője."

A Southampton a napokban Norvégiába utazik edzőtáborba, s a gárda vezetői várhatóan még az elutazás előtt, valószínűleg szerdáig döntenek Vaskó Tamás leigazolásáról - a menedzser szavait hallva az újpestiek háromszoros válogatottjának igen jó esélye van az angliai szerződésre.

Az Eurosport hétfői információi szerint Vignal már sikerrel is járt, a francia ligában edződő bekk legalábbis erről számolt be: "Minden jól ment, a klub elégedett velem, s megerősíthetem: egy évig kölcsönben a Southamptonban folytatom a pályafutásomat."