Vágólapra másolva!
Napról napra újabb és újabb események borzolják a magyar labdarúgás szerelmeseinek idegeit. A Ferencváros körüli hercehurcáról, az MLSZ körüli eseményekről, illetve Mészöly Kálmán lemondásáról a háromszoros bajnok mesteredzőt, Verebes Józsefet faggatta az [origo].

Verebes József edzőként kétszer is bajnoki aranyat nyert a Rába ETO-val (1981-82, 1982-83), majd csúcsra juttatatta az MTK-VM-et (1986-87) is - emellett kétszer is irányíthatta a magyar válogatottat. Az utóbbi hetek hazai híreivel kapcsolatban az [origo] az egyik legsikeresebb magyar szakember véleményére is kíváncsi volt.

A Mészöly-ügy

"Mészöly Kálmán elég gyakran szerepel a sporttévé adásaiban, s az MLSZ tanácsadójaként bizony nagyon oda kellett volna figyelnie, hogy mit is mond. Csúnya baki volt, amit nem lehet kivédeni, megmondom őszintén, becsülöm Kálmánt, hogy lemondott" - mondta a Mágus az afrikai labdarúgókat dehonesztáló kifejezéssel illető kollégáról.


Verebes szerint át kellene értékelni a szakkommentátorságot, ilyet csak az vállaljon, aki már letett valamit az asztalra. "Külföldön például nem mindenki végezhet ilyen tevékenységet. Úgy látom, éppen a hitelesség hiányzik a szakkommentátori szakmából, hiszen nem mindegy, ki mondja ki a szentenciát."

Ferencváros

"A Ferencvárosban nőttem fel, fantasztikus edzőim, tanáraim voltak. Ráadásul minden meccsen 30 ezres nézősereg tombolt, amely remek produkciót kapott. Azt, ami méltó volt a Ferencváros névhez. Ma ezzel a szellemiséggel olyan mértékben éltek vissza, hogy a klub legendás játékosa, edzője, Csanádi Árpád forog a sírjában" - mondta dühösen Verebes.


"Amit művelnek a Ferencváros név alatt, annak láttán az embernek kinyílik a bicska a zsebében. Nem tudom, mikor lesz itt rend?! Visszaélnek az emberek szeretetével, hiszen, amikor baj volt, 8-10-15 ezer szurkoló ment ki az Üllői útra. Ennek a Fradinak vissza kellett volna jutnia az élvonalba. Nem háborogni kell, nem Kisteleki a hibás, hanem a Ferencváros elnöksége, a Ferencváros elnöke."

Verebes úgy véli, a mostani helyzetnél "jobban nem lehet megbecsteleníteni egy egyesületet."

MLSZ

"Közel állok Kisteleki Pistához, úgy látom, őt a szakma elfogadja, hiteles ember. Nagyon jó elképzelései vannak. Aki támadja az elnököt, annak megvan a maga indoka, miért teszi mindezt. Azt tudomásul kell venni, az MLSZ elnökének a mindenkori magyar labdarúgás érdekében kell cselekednie. Most kiborult a bili, de meggyőződésem, ha hagyják dolgozni, lesz eredmény" - vélte a mesteredző.


Úgy véli viszont, Kistelekinek rossz tanácsot adtak azzal, hogy induljon el a radikális fiatalítás útján.

"A magyar válogatottban mindig a legjobbnak kell játszani. Az nem érdem, hogy valaki 16-18 éves. A teljesítmény az érdem."