Vágólapra másolva!
A Vasas és a ZTE hazai győzelmével kezdődött a 2007/2008-as labdarúgó-bajnokság. Az angyalföldiek a Tatabányát, a zalaegerszegiek a Paksot verték 3-1-re az első fordulóban. 

Labdarúgó NB I, 1. forduló
Vasas - Tatabánya 3-1 (2-1)
Illovszky-stadion, 2500 néző
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Kovács G., Unierzyski, Tóth A. - Kincses (B. Tóth B., 81.), Somorjai (Rebryk, 66.), Németh N., Pavicsevics (Odrobéna, 71.) - Lázok, Kenesei
Tatabánya: Poleksic - Farkas V., Dienes, Filó T., Megyesi - Kriston, Ughy (Ferenczi G., 38.), Balogh Z., Hajdú - Takács M. (Perez, 46.), Horváth P. (Sándor I., 68.)
gól: Németh N. (5.), Kenesei (10., 11-esből), Odrobéna (78.), illetve Kriston (14.)
sárga lap: Balog Zs. (41.), Tóth A. (69.), illetve Poleksic (10.), Dienes (40.), Kriston (46.), Megyesi (47.)

5. perc: Kenesei iramodott meg a jobb oldalon, középre gurítását Lázok öt méterről ugyan az elvetődő Poleksicbe lőtte, de a kipattanót a második hullámban érkező Németh Norbert a kapu bal oldalába passzolta (1-0).

10. perc: Egy hosszan előrevágott labdát Kenesei tolt meg, majd a vendégek kapusa elütötte az angyalföldi támadót a büntetőterületen belül, amiért a játékvezető tizenegyes adott. A labdát a sértett magabiztosan helyezte a bal sarokba (2-0).

14. perc: Szépített a Tatabánya: Horváth Péter ugratta ki nagyszerű labdával a védők mögül kilépő Kristont, aki higgadtan gurított a jobb sarokba (2-1).

26. perc: Németh Norbert bal oldali beadását Kenesei fejelte kapura 8 méterről, Poleksic szögletre mentett.

Forrás: MTI

Vízszünet is volt az Illovszky-stadionban

30. perc: Németh Gábor kirúgásával Lázok tört kapura, és 20 méterről leadott lövését Poleksic bravúrral ütötte szögletre.

58. perc: Lázok 20 méteres lövése egy védőn irányt változtatva zúgott el kapu fölött.

64. perc: Kenesei végezhetett el szabadrúgást a kaputól 22 méterre, de kevéssel a jobb kapufa mellé tekerte a labdát.

78. perc: Kenesei végezhetett el szabadrúgást a bal oldali szögletzászló közeléből, és a betekert labda a felső lécről Lázok elé vágódott, aki szintén a lécet találta el, de harmadjára Odrobéna már kilőtte a jobb alsó sarkot (3-1).

85. perc: B. Tóth cselezte be magát a jobb oldalról a tizenhatos előterébe, lövését a bal kapufa mentette.

A nagy hőség ellenére jó iramot diktált a két együttes, tizenöt perc elteltével már háromszor megrezdültek a hálók. Bár az első negyvenöt percben a hazaiaknak több lehetőségük is volt, a félidő derekától kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést.

A szünet után nyomasztó lett a Vasas fölénye, de lehetőségeit nem tudta újabb gólra váltani. Legalábbis a 78. percig, ekkor két kapufát követően Odrobéna lövésével biztosította be győzelmét Mészöly Géza csapata a második felvonásban kevés veszélyt jelentő vendégek ellen.