Vágólapra másolva!
Augusztus elsejétől Szekeres Tamás, korábbi válogatott labdarúgó lesz az A-válogatott technikai igazgatója.

Elődje, Magyar Zoltán hétfőn jelentette be, hogy július 31-i határidővel lemond posztjáról, miután sok kérdésben eltérő állásponton van Kisteleki Istvánnal, a magyar szövetség (MLSZ) elnökével.

A 36 esztendős Szekeres hatszor szerepelt a válogatottban, négyszer nyert magyar bajnoki címet, hétszer Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát és egyszer norvég kupát, 290 magyar, 35 norvég és 21 belga bajnokin és 29 nemzetközi mérkőzésen lépett pályára. Két gyermek édesapja, lánya 9, fia 7 éves.

Szekeres jelenleg még Norvégiában él, és augusztus első napjaiban tér vissza Magyarországra. "Tudom, hogy mire vállalkoztam" - kommentálta azt, hogy sokak számára váratlanul esett rá az MLSZ irányítóinak választása.

Készültem arra, hogy pályafutásom vége után se szakadjak el a labdarúgástól, s folyamatosan figyeltem klubjaim vezetőinek ténykedését is. Az első lecke óriási lesz, már minden gondolatom a magyar-olasz előkészítésén jár. Minden más, így a további hat őszi válogatott meccsel kapcsolatos teendők majd csak ezután következnek."