Vágólapra másolva!
Csak vendégsikerek születtek a labdarúgó NB I második fordulójának a szombati játéknapján. Az MTK 0-1-ről fordítva 4-1-re diadalmaskodott Pakson, az újonc Nyíregyháza egy 11-es góllal múlta felül idegenben a Tatabányát, míg a Siófok Diósgyőrben nyert nagyon simán 3-0-ra.

Labdarúgó NB I, 2. forduló:
FC Tatabánya - Nyíregyháza 0-1 (0-1)
Tatabánya, 1200 néző
v.: Veizer
Tatabánya: Poleksic - Kriston, Dienes, Farkas V., Megyesi - Perez, Balogh Z., Ferenczi (Takács, 46.), Sándor I., Hajdú - Nógrádi (Filó, 46.)
Nyíregyháza: Lazareanu - Zaleh, Bagoly, Ambrusz, Cornaci - Sava (Vukadinovic, 60.), Hegedűs, Lippai, Zabos - Moldovan (George, 65.), Montvai
gól: Montvai (31., 11-esből)
sárga lap: Balogh Z. (70.), illetve Bagoly (51.), Montvai (66.)

10. perc: Sava 10 méterről próbálta a bal felsőbe emelni a labdát, de Poleksic bravúrral mentett.

23. perc: Lippai 20 méteres lövése kevéssel ment a kapu fölé.

31. perc: Montvait vette körbe a tizenhatoson belül több tatabányai játékos, majd a csatár a védők szorításában elesett, a játékvezető pedig büntetőt adott. A tizenegyest a sértett magabiztosan lőtte a bal alsóba (0-1).

38. perc: a vendégek szögletét követően a védőkről lepattanó labda Cornaci elé került, aki közelről a jobb kapufát találta el.

47. perc: Kriston jobb oldali beadása után Hajdú lőtt kapura, de Lazareanu szenzációsan védett.

74. perc: Vukadinovic szögletét Bagoly fejelte kapura, de Poleksic bravúrral védett.

Forrás: MTI

Poleksic kapus két tűz között

Az első percektől a nyíregyházaiak uralták a mérkőzést, és ez helyzetekben is megmutatkozott. A tatabányaiak szinte nem is tudtak gólveszélyt kialakítani a vendégek kapuja előtt, így Montvai büntetőjével a nyírségiek vezetésével fejeződött be az első játékrész.

A folytatásban már nem kápráztatták el jó játékkal a nézőket a csapatok, ebben a negyvenöt percben szinte kizárólag a két tizenhatos közt folyt a játék. A vendégek magabiztosan őrizték egygólos előnyüket, s három ponttal távoztak Tatabányáról.