Vágólapra másolva!
A tartalékos, több kulcsjátékosát nélkülöző Budapest Honvéd hazai pályán 5-1-re legyőzte a Fehérvárt a labdarúgó NB I harmadik fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos a bajnokságban, amelynek így vezeti a tabelláját. A fehérváriak 23 év óta nyeretlenek a Bozsik-stadionban: a két csapat 1984 óta Kispesten játszott 20 bajnoki mérkőzésén 16 hazai siker mellett 4 döntetlen született.

Eredmény, NB I, 3. forduló:
Budapest Honvéd - FC Fehérvár 5-1 (3-1)
Bozsik-stadion, 3200 néző
v.: Sápi
Honvéd: Tóth - Vincze Z., Smiljanic, Mogyorósi, Vincze G. (Bárányos, 67.) - Benjamin, Dobos (Magasföldi, 76.), Genito, Diego - Abraham, Palásthy (Hercegfalvi, 55.)
Fehérvár: Sebők Zs. - Mohl, Baranyai, Koller, Kocsis - Farkas B., Bozic, Csobánki (Vayer, 51.), Nagy - Dajic (Horváth, 80.), Simek
gól: Dobos (14. - 11-esből), Palásthy (26.), Diego (34.), Bárányos (81.), Hercegfalvi (85.) illetve Bozic (11.-11-esből)
sárga lap: Vincze G. (44.) illetve Bozic (52.)

9. perc: Dajic eresztett meg egy lövés 20 méterről. A labda megpattant az egyik hazai védőn és így a felső lécen csattant.

11. perc: Vincze Gábor szabálytalankodott a 16-oson belül, Sápi játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A 11-est Bozic a jobb alsó sarokba gurította. (0-1)

14. perc: büntetőre büntetővel válaszolt a hazai csapat, Diegot buktatta Mohl. A 11-est Dobos a bal alsó sarokba helyezte. (1-1)

26. perc: Dobos adott középre a jobb oldalról, a beadásra menetrendszerűen érkezett Palásthy, aki közelről fejelt Sebők kapujába. (2-1)

34. perc: Abraham lépett ki egy remek labdával. A hazai támadó Sebőkkel állt már csak szemben, de lövését a kapufára tolta a fehérvári kapus, a kipattanót viszont Diego a hálóba kotorta. (3-1)

81. perc: a csereként pályára lépő Bárányos remek mozdulattal, 18 méterről átemelte a vendég hálóőrt, végképp eldöntve ezzel a három pont sorsát. (4-1)

85. perc: A szintén cserejátékos, Hercegfalvi kapott egy remek kiugratást, a ziccert pedig higgadtan értékesítette. (5-1)

Az UEFA-kupában büntetőpárbajjal fejezte be a mérkőzést a kispesti csapat, most pedig így kezdte: a fehérvári vezető gólra azonnal válaszoltak Supka Attila tanítványai.

Az első 20 perc kiegyenlített játéka után fölénybe került a Honvéd, ez pedig hamar megmutatkozott az eredményben is. A megnyugtató vezetés tudatában sem az első félidő hátra levő részében, sem fordulás után nem kezdeményeztek a piros-feketék, viszont a Fehérvár nem tudott közelebb zárkózni.

A bajnoki pontok sorsát a remek érzékkel pályára küldött hazai cserek döntötték el a hajrában, amikor is Bárányos és Hercegfalvi is betalált. A kispesti gárdán egy cseppet sem érződött a hétközi túlóra és közönségszórakoztató, valamint rendkívül eredményes játéknak kiütéses győzelem lett a vége.