Vágólapra másolva!
Szeptembertől ismét lesz NB I-es labdarúgócsapata az FTC-nek, ám nem nagy-, hanem kispályán. A zöld-fehér együttes keretét a tavalyi NB II-es futsalbajnok Euro-Global Financing Kft. játékosai alkotják majd.

Az Euro-Global futsalcsapata 2006 nyarán jött létre, és szinte teljesen baráti alapon állt össze a keret. Többek között a remek csapategységnek és a biztos anyagi háttérnek köszönhetően - amit a két csinos tulajdonosnő alakított ki -, nem is kellett sokáig várni a sikerre, hiszen az NB I-es tapasztalattal rendelkező játékosokból álló gárda rögtön az első év végén bajnokként harcolta ki a feljutást az első osztályba.

Az egyeztetések az esetleges együttműködésről már régóta zajlottak az Euro-Global és az FTC vezetősége között, és végül a korábbi sikertelen tárgyalások után idén augusztusra megszületett a szerződés, miszerint az Euro-Global kerete alkotja majd a ferencvárosi futsalcsapatot.

Az Euro-Global és a Ferencváros között létrejött egyezség egy újabb lépcsőfoka lehet a magyar futsal fejlődésének, hiszen az FTC az első olyan nagy múltra visszatekintő klub a hazai labdarúgásban, amely a futball "kistestvérének" tekinthető futsalban is elindítja a csapatát. Ez a lépés mindenképpen úttörőnek mondható, bár az még kérdéses, hogy lesz-e követője a többi nagypályás élcsapat közül a Fradinak. Az biztos, hogy a Ferencváros szerepvállalása nagyban segítheti a sportág népszerűségének növekedését.

Berki Krisztián az FTC Zrt. igazgatótanácsának elnöke boldogan nyilatkozott a Fradi futsalcsapatának a létrejöttéről: "Nagyon tetszett a lehetőség, hiszen mi vagyunk az első olyan klub Magyarországon, amely csapatot indít futsalban is. Én magam nagyon szeretem ezt a sportágat, hiszen látványos, gyors a játék, éppen ezért bízom benne, hogy sok néző látogat majd ki a mérkőzésekre."

Zsiga Erika, az Euro-Global vezetője a célokat is megfogalmazta: "Az első évben újoncként a középmezőnyben szeretnénk végezni, de hosszú távú terveinkben egy stabil háttérrel rendelkező, az NB I-ben meghatározó szerepet betöltő csapat kialakítására törekszünk. Az együttműködésben kiemelt hangsúlyt szeretnénk fektetni az utánpótlásképzésre is, így terveink szerint már ősztől megkezdjük a futsal oktatását a 10 éves korú gyerekektől indulóan a Ferencvárosi Torna Club minden korosztályos csapatánál."

Az NB I-es futsalbajnokság 2006-2007-es idényében a Gödöllő diadalmaskodott.