Vágólapra másolva!
Három évig Soproni Liga néven zajlik a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. Az erről szóló megállapodást szerdán sajtótájékoztatón írta alá Küller András, a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) ügyvezetője, Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke és Michiel Egeler, a Heineken Sörgyárak NyRt. vezérigazgatója.

"Én még láttam Puskás Ferencet a Real Madridban játszani" - mondta az aláírás után Egeler. "A magyar futballnak dicsőséges múltja van, a jelene talán nem olyan, mint a szurkolók szeretnék, de mindent megteszünk azért, hogy a jövője újra fényes legyen. Magyarországon több mint 200 ezer igazolt futballista játszik, ez a sportág a legnépszerűbb, ezért nem is lehet kérdéses, miért az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot támogatjuk a következő három évben."

Kisteleki István azt mondta, óriási dolognak tartja, hogy olyan cég támogatja a magyar bajnokságot, amely mögött a Heineken, a Bajnokok Ligája egyik főszponzora áll.

Küller András arról beszélt, hogy rengeteg egyeztetés, tárgyalás előzte meg a szerződés aláírását. "A csapatok és a bajnokság számára is rengeteget jelent, hogy névadó szponzora van a bajnoki küzdelemnek, ennek komoly üzenetértéke van más lehetséges támogatók számára is."

Az MHLL ügyvezetője újságírói kérdésre elmondta, zajlanak az egyeztetések arról, hogy mi történjen azokban az esetekben, melyekben egy konkurens sörös cég található a klubok támogatói között. A szerződés anyagi részleteit nem árulták el.

A sajtótájékoztató második részében szó esett a jövő szerdai magyar-olasz barátságos válogatott mérkőzésről is, amely 20.50-kor kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban. Ezzel kapcsolatban elhangzott: a találkozó - rendezési költséggel, az olaszok vendéglátásával együtt - 130 millió forintba kerül az MLSZ-nek.

Kisteleki azt mondta, hogy közel 30 ezer szurkoló esetén nem lesz ráfizetéses a meccs. "Természetesen óriási presztízsnyereség lenne, ha sikerülne nullszaldósra kihozni a találkozót, de talán ennél is fontosabb, hogy igazi világsztárokat sikerült Budapestre hozni, és a gyerekek közelről láthatják azokat a klasszisokat, akiknek a mezeiben futballoznak."

A magyar válogatott tagjai vasárnap 16 órakor találkoznak egymással a Puskás Ferenc-stadionban, ahonnan a gödi edzőtáborba utaznak.