Vágólapra másolva!
A Soproni Liga 5. fordulójában az MTK hazai pályán nyert 3-2-re a Debrecen ellen. A változatos, jó iramú összecsapáson hiába állt fel egygólos hátrányból a bajnokcsapat, a szünet után a fővárosiak Urbán és Kulcsár góljával ismét a maguk javára fordították a mérkőzést, és otthon tartották a három pontot.

Soproni Liga, 5. forduló
MTK Budapest - DVSC-TEVA 3-2 (1-2)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
vezette: Szabó S. (Kovács Z., Vígh T.)
MTK: Végh - Horváth L., Lambulic, Pintér Á., Pollák - Zsidai (Szabó Á., 46.), Pátkai (Szekeres A., 46.), Kanta J., Ladóczki (Kecskés, 65.) - Kulcsár T., Urbán
DVSC: Balogh J. - Bernáth (Sándor T., 70.), Szűcs I. (Sztojkov, 78.), Mészáros I., Leandro - Demjén, Kiss Z., Vukmir, Dzsudzsák - Kouemaha, Rudolf (Sidibe, 66.)
gól: Kanta J. (19.-11-esből), Urbán (66.), Kulcsár (71.), illetve Rudolf (41.), Kouemaha (45.-11-esből)
sárga lap: Lambulic (42.), illetve Bernáth (54.)

19. perc: Megszerezte a vezetést az MTK. Zsidai emelt nagyszerűen a beinduló Ladóczki elé, aki miután a tizenhatoson belül mellel maga elé tette a labdát, 8 méterről a kapu mellé lőtt. A kapujából kifutó Balogh azonban szabálytalankodott a hazai játékossal, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Kanta magabiztosan helyezte a kapu jobb oldalába (1-0).

41. perc: Egyenlített a Debrecen. Kouemha indította jó labdával a beinduló Rudolfot, aki 12 méterről kilőtte a bal alsót (1-1).

45. perc: Fordított a bajnokcsapat. Leandro ugratta ki a jobb oldalon Demjént, akit Pollák kaszált el a büntetőterületen belül. A tizenegyest Kouemaha magabiztosan értékesítette (1-2).

50. perc: Kulcsár szép cselek után betört a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, az alapvonalról visszagurított labdáját Kanta 5 méterről a kapu fölé bombázta.

66. perc: Egyenlített az MTK. Szabó Ádám iramodott meg a kapu felé, majd a tizenhatoson belül hosszan tolta meg a labdát, amire viszont Urbán lecsapott, és 10 méterről a jobb sarokba lőtt (2-2).

71. perc: Szabó Ádám ugratta ki a lesre játszó vendég védők között kilépő Kulcsárt, aki elvitte a labdát a kapus mellett, majd az üres hálóba passzolt (3-2).

82. perc: Sándor átadásából Sidibe 15 méterről próbálkozott, az egyik hazai védőn megpattanó labda centikkel ment a bal kapufa mellé.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QOxmSeuEzlrGbj4R

Nyilatkozatok

A vendégek kezdték magabiztosabban a találkozót, ám kapusuk szabálytalansága miatt a fővárosiak jutottak előnyhöz. Ezt követően a debreceniek tanácstalanul szövögették támadásaikat, ám egy-egy hazai figyelmetlenség és fegyelmezetlenség elég volt ahhoz, hogy a piros-fehérek megfordítsák az eredményt.

A szünet után kicsit álmosan kezdtek a csapatok, majd a hazaiak a félidő közepén szerzett két góljának köszönhetően újból felpörgött a találkozó, és sorra alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt. A hajrában teljesen beszorította ellenfelét Miroslav Beranek együttese, de hiába tett meg mindent az egyenlítésért, a bajnokcsapat végül vereséggel távozott a Hidegkuti-stadionból.