Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetősége Lapid Lajos nyugalmazott rendőr dandártábornok személyében biztonsági főigazgatót nevezett ki annak érdekében, hogy a lelátón ismét családbarát hangulat alakuljon ki.

A klub székházában tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy az egyesületnek az elmúlt öt évben több mint 100 millió forint büntetést kellett befizetnie a magyar és az európai szövetség kasszájába különböző szurkolói rendbontások miatt, ez indokolta, hogy új irányt próbáljanak szabni a lelátói életnek.

Az új főigazgató az [origo]-nak arról beszélt, hogy nem a különféle biztonságtechnikai berendezésekben látja a nyugalom zálogát. "Nem hiszem, hogy drasztikus lépésekben kell gondolkodni, a meggyőzés mindig jobban előreviszi az ügyet. Az erőszak erőszakot szül, a józan észre kell hatni" -mondta.

Lapid Lajos és Lipcsei Péter nyilatkozata

A klub beszámolt arról, hogy családi szektorok kialakítását tervezi az Üllői úttal párhuzamos két hosszanti lelátón, illetve a tavaszi idényre szurkolói kártya bevezetését tűzte ki célul, a szektorokat pedig az együttes korábbi legendáiról kívánja elnevezni. A ferencvárosi vezetőség annak a reményének adott hangot, hogy ezen intézkedésekkel sikerül beindítani olyan kedvező folyamatokat, amelyek Kispesten kezdődtek meg.