Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd a Szusza Ferenc-stadionban elért 0-0-s hazai döntetlen után Hamburgban 4-0-a kikapott a HSV-től az UEFA-kupa-selejtező második fordulójában. Supka Attila együttese így kiesett, míg Huub Stevens gárdája főtáblára jutott a második számú európai kupasorozatban.

Forrás: [origo] A mérkőzés összefoglalója

A magyar csapat szerdai érkezésekor Hamburgban 15 fokos hőmérséklet és borús idő fogadta a Honvéd küldöttségét. A repülőből kiszállva Pascal Borel, a kispestiek "idevalósi" kapusa mosolyogva jegyezte meg: igazi német időjárás.

A visszavágó előtt így nyilatkoztak a honvédosok:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YBtyLFqkQwUX1g5Q


Túlzás lenne azt állítani, hogy a kamerák kereszttüzében lépett ki a reptér várójából a társaság, mindössze egy fotós kattintgatta a gépét - tudósított a helyszínről a honvedfc.hu. Ha az újságírók figyelmét nem is keltették fel a honvédosok, azért a Hamburg-szurkolók érdeklődésére számíthattak Bárányosék, hiszen elővételben 40 ezer jegy fogyott el. A nagy távolság ellenére mintegy 500 magyar szurkoló is elkísérte Európa második legnagyobb kikötővárosába a piros-feketéket.

A HSV helyi riválisának, a St. Pauli drukkereinek a szimpátiájára is számíthattak a vendégek, a fekete halálfejes gárda hívei nem igazán csípik a Hamburg Bundesliga-csapatát.

Budapesten a lelátóról figyelte társait a HSV holland sztárja, a Valenciába görcsösen vágyódó Rafael van der Vaart, most viszont ő dirigálhatta a német csapatot, lemondván a spanyol BL-szereplés lehetőségéről. Nem léphetett pályára viszont a másik holland, Nigel de Jong, aki Genitóhoz hasonlóan az első mérkőzésen begyűjtötte a második sárga lapját

Szerdához képest csütörtökön még rosszabb volt az időjárás, reggeltől esett az eső Hamburgban, s bár néha elállt, a meccs kezdésekor ismét nagy volt az "égi áldás" a Nordbank Arenában.

UEFA-kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd - Hamburger SV (német) 4-0 (2-0)
Hamburg, HSH Nordbank Arena, 45 ezer néző
v.: J. R. Santiago (spanyol)
Hamburg: Rost - Demel, Mathijsen, Reinhardt, Atouba - Kompany, Jarolim - Castelen, Van der Vaart (Ben-Hatira, 76.), Olic (Trochowski, 66.) - Guerrero (Choupo-Moting, 60.).
Honvéd:
Tóth I. - Mogyorósi, Benjamin, Smiljanic, Vincze Z. - Magasföldi (Ivancsics, 49.), Vincze G. (Abass, 68.), Bárányos, Diego - Hercegfalvi, Abraham (Tóth M., 79.).
gól: Guerrero (8., 39.), Smiljanic (50., öngól), Choupo-Moting (91.)
sárga lap: Vincze G. (28.), Vincze Z. (48.)
továbbjutott: a Hamburg, 4-0-s összesítéssel

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a Sevilla kedden elhunyt válogatott labdarúgója, Antonio Puerta emlékére.

A Hamburg azonnal letámadta a Honvédot, a 3. percben egy pontrúgást követően került Kompanyhoz a labda, aki félfordulatból épphogy Tóth Iván kapuja mellé lőtt.

Öt perccel később már 1-0-t mutatott az eredményjelző - magyar labdavesztés után a középpályáról Atouba szöktette pazarul Van der Vaartot, aki bal oldalról, a beragadt Honvéd-védelmet lefutva középre passzolta a labdát, az érkező Guerrero pedig közelről nem hibázott (1-0).

A HSV-t a gól nem nyugtatta meg (nem véletlenül, hiszen egy esetleges 1-1 a magyar csapatnak kedvezett volna), Van der Vaart távoli lökete azonban nem jelentett nagy veszélyt, de Diego viszontválasza sem volt túl sikeres.

Tucatnyi minutum elteltével a mintegy félezer Honvéd-drukker is tapsolhatott a helyszínen: Vincze Zoltán indította a jobb oldalon Magasföldit, aki középre adott, a Mathijsenen veszélyesen megpattanó "öngólgyanús" labdát Rost kapus végül biztosan fogta.

A 17. percben Jarolim is távolról próbálkozott, 23 méteres lökete azonban másfél méterrel a magyar kapu mellé szállt. A következő időszak - sajnos - Guerreróról szólt: a 16-osról - a 34. percben - előbb még nem ért célba csavart lövése, ám a 39. minutumban már nem hibázott; Kompany jobb oldali beadását - Mogyorósit megelőzve - fejelte a magyar hálóba (2-0).

Forrás: MTI

Hercegfalvit egyszer sem engedték meglódulni a HSV-játékosok

A szünet után sem tudott méltó ellenfél lenni a Honvéd, a hamburgiak már az 5. percben 3-0-ra módosították az állást: egy bal oldali beadást követően Tóth kimozdult kapujából, Smiljanic az ötösnél próbálta megelőzni Guerrerót - a labda a vendégvédő lábáról pattant a magyar kapuba (3-0).

Az 57. percben Smiljanic kishíján majdnem újabb öngólt lőtt, ám szerencsétlen pörgetését Tóth hárította. Pár másodperccel később a mesterhármasra hajtó Guerrero centikkel fejelt a Honvéd-kapu mellé.

A 79. percben a frissen beállt Tóth Mihály egy jobb oldali szabadrúgást - a hazai védőket megelőzve - épphogy Rost kapuja mellé pörgette.

A 86. percben Trochowski távolija megpattant Smiljanicon, de elmaradt a Honvéd-bekk "duplázása". Pár pillanattal később Ben-Hatira emelt Tóth kapujára, s a labda épphogy a kapufa fölött esett felülről a hálóra.

A 92. percben megkapta a Honvéd a kegyelemdöfést: Kompany balról érkező hajszálpontos labdáját az ötös sarkáról Choupo-Moting könnyedén helyezte a megdermedt magyar játékosok mellett a magyar kapuba (4-0).

Az esélyesebb Hamburger SV az első perctől kezdve kapujához szegezte a Budapest Honvédot, amely képtelen volt megtartani a labdát, s ezáltal egyetlen akciót sem tudott vezetni. A német rivális első adódó lehetőségét kihasználta, ettől kezdve a magyar kupagyőztesnek kellett volna futnia az eredmény után, de továbbra is a hazaiak irányították a játékot, s a félidő vége előtt újabb gólt szereztek, ezzel tulajdonképpen eldöntve a párharcot.

A folytatás egy újabb hamburgi gólt hozott, s ettől kezdve mindkét csapat a mérkőzés végét jelző sípszót várta: a német együttes már nem támadott a korábbi vehemenciával, míg a kispestiek továbbra sem tudtak helyzetet kialakítani. Az első magyar lehetőségre 79 percet kellett várni, de szépítés helyett egy újabb hamburgi találat következett. A német együttes ilyen arányban is megérdemelten nyert és jutott tovább. Ezzel az utolsó magyar csapat is elbúcsúzott a nemzetközi kupaporondtól.

A HSV teljesítette a kötelező feladatot, és megkezdheti a felkészülést a hét végi, Bayern München elleni csúcsmeccsre.