Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak utolsó napján az FC Auxerre és a NEC Nijmegen megegyezett arról, hogy Vadócz Krisztián a jövőben a holland első osztályú klubban folytatja pályafutását. A válogatott középpályást többek közt az a skót Motherwell is hívta, amely klubnál legutóbb fél évig kölcsönjátékosként szerepelt, de végül a Hrepka Ádámot a közelmúltban leigazoló holland klub lett a befutó.

Vadócz Krisztián egy plusz kétéves szerződést kötött a nijmegeni klubbal, melynek keretében Babos Gábor és Hrepka Ádám után ő lesz a harmadik magyar játékos.

Az átigazolást követően a játékos a következőket mondta: "Pályafutásom új állomásához érkeztem, és azt gondolom a holland bajnokság megfelelő lehetőség lesz számomra ahhoz, hogy állandó játéklehetőséghez jussak, ami a válogatottbeli szerepléshez elengedhetetlen. Nagyon jól éreztem magam az Auxerre-nél, ahol rengeteget tanultam, és fejlődtem, de az állandó játéklehetőség hiánya miatt úgy éreztem itt az ideje a váltásnak.

Tavasszal a skót bajnokságban rendszeresen játszottam, és megismertem egy más futballkultúrát, és bár a skót klub vezetői marasztaltak, úgy éreztem közelebb áll a stílusomhoz, ha egy európaibb, játékosabb bajnokságban folytatom. Sokáig, szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt számomra a jövő, éppen ezért nagyon örülök, hogy végül az ügyeimet intéző CMG jóvoltából Hollandiában folytathatom.

Forrás: EPA

Szeretné ismét magára húzni a válogatott szerelését

Örülök, hogy lesznek magyar társaim is, és már alig várom, hogy túl legyek az orvosi vizsgálatokon, és bekapcsolódhassak az edzésekbe. Remélem mielőbb pályára léphetek a NEC-ben, és azt követően a korábbi hónapoknak megfelelően ismét lehetőségem lesz válogatott színekben is megmutatni, hogy mire vagyok képes."