Vágólapra másolva!
A korábbi sokszoros német válogatott labdarúgóhoz, a munkabírásáról, átadásairól és nem utolsó sorban "életveszélyes" szabadrúgásairól emlékezetes Thomas Hässlerhez hasonlította a Süddeutsche Zeitung kedden a Bundesliga első osztályába most visszakerült Karlsruher SC magyar középpályását, Hajnal Tamást.

A magyar válogatott erőssége a tekintélyes újság szerint ezt a minősítést nem elsősorban Hässleréhez hasonló, viszonylag alacsony termetével, hanem - mint a lap fogalmazott - játéktudásával, illetve játékintelligenciájával, labdabiztonságával, továbbá gólerősségével érdemelte ki.

Hajnal nemrég így nyilatkozott kameránk előtt:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=SWLV3B9fBBB74Axv


Ami ez utóbbit illeti, a Süddeutsche Zeitung - s több más német lap is - kiemelte, hogy a 26 éves Hajnal csapata eddigi négy mérkőzéséből három találkozón vett részt - a magyar légiós egyszer sérülés miatt maradt ki -, s együttese négy góljából három találatot szerzett. Az utolsót - mégpedig győztes gólt - vasárnap Karlsruhében, a legutóbbi bajnok VfB Stuttgart ellen.

A Süddeutsche Zeitung forrásai szerint a mérkőzés után az autóbuszon szinte egyfolytában csengett Hajnal mobiltelefonja, s sorra gratuláltak a csapat korábbi játékosai is a magyar labdarúgó teljesítményéhez. Aki viszont - mint a lap írta - meglehetős szerénységgel mindig csak annyit válaszolt: "Nagyon boldog vagyok."

Vasárnapi góljával Hajnal a lap szerint különösen megörvendeztette a város lakóit, a Stuttgart ugyanis mindig is a Karlsruhe egyfajta "ősellenségének" számított. Ezzel magyarázható, hogy az 54. percben "egy egész város" örömujjongásban tört ki.

Forrás: EPA

Nézze meg Hajnal legutóbbi gólját!

A magyar játékos - írta a lap - természetesen aligha foglalkozik a Karlsruhe és a Stuttgart közötti viszonnyal. Azzal azonban mostantól együtt kell élnie, hogy ő Karlsruhe egyik hőse. Aki a középpályán kiválóan irányít, gólokat szerez. Egyszóval sokak szerint olyan, mint Thomas Hässler. Még akkor is, ha ő maga elutasítja az ilyen jellegű összehasonlításokat - fogalmazott a Süddeutsche Zeitung.

Korábban (vagy inkább elsőként) az 1990-ben világbajnok, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus is Hässlerhez hasonlította Hajnal játékát.