Vágólapra másolva!
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtező-mérkőzésen 6-1-re nyert San Marino otthonában. Róth Antal együttesének a legjobbja a Real Madrid B csapatában szereplő, három gólt szerző Szalai Ádám volt. A mieink szerdán Szerbiával találkoznak a Szusza Ferenc-stadionban.

U21-es Eb-selejtező:
San Marino - Magyarország 1-6 (1-2)
Serra Valle-stadion, 1100 néző
Magyarország: Bogdán Richárd - Sipos Tamás, Kovács Gábor, Guzmics Richárd, Varga Róbert - Ludánszki István (Szabó Ádám, 78.), Demjén Gábor - Farkas Balázs (Szatmári Lóránd, 85.), Hrepka Ádám (Szakály Péter, 67.), Ivancsics Gellért - Szalai Ádám.
gól: Szalai (3), Farkas, Ivancsics, Szabó, illetve Granni

A vártnál nehezebben indult a mieink számára az első U21-es Európa-bajnoki selejtező: a magyar csapat Szalai révén már a 7. percben megszerezte a vezetést, a hazaiak azonban néhány perccel később egy szöglet után egyenlítettek.

A második magyar gólt Farkas Balázs szerezte a 44. percben, így Róth Antal együttese egygólos előnnyel vonulhatott szünetre.

A megnyugtató előnyt jelentő harmadik találatot Ivancsics Gellért érte el, majd Szalai Ádám még kétszer - a 69. és a 75. percben - betalált, Szabó Ádám pedig a 88. percben volt eredményes, kialakítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

"Nagyon örülök a fölényes győzelmünknek, és annak is, hogy a mérkőzést végig a kezünkben tudtuk tartani" - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal.

"Bár egy figyelmetlenséget követően az első félidő közepén egyenlített a hazai csapat, végig mi kezdeményeztünk. Jártam már San Marinóban, és akkor igen nehezen született meg a magyar siker, ma azonban a végére már kimondottan élvezték a játékosok a mérkőzést, így elértük céljainkat, és sikerrel hangoltunk a szerdai, hazai Eb-selejtezőre."

Ami a folytatást illeti, a mieink a jövő héten szerdán a Szusza Ferenc-stadionban lépnek pályára újabb Eb-selejtezőn. Az ellenfél ekkor a csoport favoritjának tartott szerb gárda lesz. A 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépők egységesen 200 forintba kerülnek.