Vágólapra másolva!
Harmadik alkalommal is nagy sikert aratott a 2005 óta minden kora őszön a Bozsik-stadionban megrendezett Tichy Lajos Emléktorna. A meghívott csapatok (Balassagyarmat, Goldball, Fehérvár, FTC, MAC-Népstadion, Monor, Vasas-Pasarét és a házigazda Budapest Honvéd) U9-es korosztályának közel 120 lurkója vette birtokba a kispesti pályát.

Itt érdemes megemlíteni, hogy a szervező KLTE, azaz a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület a tervek szerint jövő évtől külföldi gárdákat is meghív a viadalra. A III. Tichy Lajos Emléktorna díszvendége az 1999-ben elhunyt legendás kispesti csatár, Tichy Lajos özvegye, Marika volt - a torna végén ő adta át a győztesnek járó vándorkupát az FTC csapatkapitányának.

A zöld-fehérek a döntőben 3-0-ra verték az addig hibátlanul menetelő, ám a végére elfáradt házigazda Budapest Honvédot. A második helyezettnek járó díjakat Kispest polgármestere, Gajda Péter adta át a gyerekeknek; a bronzérmes fehérváriakat Horváth László KLTE-elnök, míg a negyedik monoriakat Szurgent Lajos köszöntötte. A további sorrend: 5. Goldball, 6. MAC, 7. Vasas-Pasarét, 8. Balassagyarmat.

A nem egyszer könnyig menő csatákat a korlát mellől olyan egykori remek játékosok figyelték, mint például a kispesti Aranycsapat kapusa, Faragó Lajos, vagy éppen Hajdú Lajos, Gyimesi László és Orosz Ferenc. Sőt, Supka Attila (Tichy egykori tanítványa) és Vass László vezetésével a Honvéd bajnoki éllovas felnőttcsapatának a tagjai is támasztották a korlátot.

Közülük Tóth Mihály adhatta át a torna gólkirályának járó különdíjat az ötgólos Gyökér Tamásnak (Honvéd); a legjobb mezőnyjátékost (Herjecki Kristóf - FTC) Gyimesi László; a legjobb kapust (Kiss Márk - Fehérvár) Faragó Lajos; a legharcosabb résztvevőt (Erdélyi Botond - Balassagyarmat) pedig Sisa Tibor, az U18-as válogatott szövetségi edzője jutalmazta meg.

A torna végén minden résztvevő focistapalánta kapott egy kis ajándékcsomagot a rendezőktől, bár a legboldogabb valószínűleg a legjobb Honvéd-játékosnak megválasztott Bíró Ákos volt: ő egy kispesti futballisták által aláírt labdát kapott Gács Páltól, a Budapest Honvéd ügyvezetőjétől.