Vágólapra másolva!
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) pénteken írja ki az új pályázatot a Ferencváros hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére. Erről Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója tájékoztatta az MTI-t kedden.

"A pályázati feltételekben apró, de nem lényeges változások várhatók, ezekről bővebbet péntekig nem árulhatok el" - mondta Zelles a távirati irodának. "Október végéig jelentkezhetnek majd a befektetők és, ha minden jól alakul, akkor még idén le lehet zárni ezt az ügyet. Bizakodó vagyok a végeredményt illetően, hiszen az államnak és a Ferencvárosnak is közös az érdeke, mindenki azt szeretné, ha elkelne a telek."

A KVI 4,16 milliárd forintos limitáron immár a harmadik pályázatot írta ki június végén, az ajánlatokat hétfőn 10 óráig lehetett benyújtani.

A pályázónak az ingatlan vételárán felül vállalnia kellett volna, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja.

A szerződésben az ajánlattevőnek biztosítania kellett volna 25 éves határozott időtartamra az FTC számára a stadion használatának lehetőségét, valamint az FTC ügyvezetése és szakosztályai számára szükséges, legalább "C" kategóriájú irodákat. A használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegyár-bevételének 25 százaléka lett volna a kiírás szerint.

A hétfőn lejárt határidőig egyetlen pályázat sem érkezett.

"Rendkívül eredményes megbeszéléseket folytattam ma Kevin McCabe-bel, a Scarborough Property Holdings és a Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosával. Egy szándéklevelet is aláírtunk a jövőbeni együttmködésről, tehát most már kijelenthető, hogy egy jelentkező biztosan lesz a pénteken kiírásra kerülő új tenderre" - mondta Rieb György, a Ferencváros elnöke.

A klubvezető hozzátette: a Scarborough azért nem jelentkezett az előző pályázatra, mert már kiírásánál jelezte: szerencsésebb lenne októberi határidőt megjelölni a tender lezárására, mert addig elegendő idő marad az ilyenkor szükséges előkészületek megtételére.

"Mivel az új pályázat benyújtási határideje október 24., most már semmi akadálya sincs az angolok jelentkezésének."